Zavaros meghatalmazással, óránként ötvenezerért – nem sajnálja a pénzt Magyar György irodájától a váci önkormányzat

2022. október 24. 10:48

Jó pénzért elemzi Magyar György ügyvédi irodája az ellenzéki vezetésű település Kúria előtt fekvő ügyének periratait.

2022. október 24. 10:48
null

Ötvenezer forint óránként – ennyiért „analizálja” Magyar György ügyvédi irodája a Váci Önkormányzat Kúria előtt fekvő ügyének periratait – írja vasárnapi cikkében az adatRADAR, kérésükre kiadott dokumentumokra hivatkozva.

Zavaros meghatalmazás

Az adatRADAR szerint a meghatalmazás zavaros, az első oldalán 2022. február 22-i dátummal az szerepel, hogy a közismert baloldali jogásznak, társainak, esetleg bojtárjainak a „KÖF. 5042/2021 szám alatti ügyben” kell képviselnie a várost. A dokumentum második oldala „üres, vagy törölték a lényegi tartalmát” –  írja a lap, míg a harmadik oldal elején szó sincs képviseletről.

A dokumentum szerint a „tényállás” február 3-án lett rögzítve. „A mai napon (azaz február 22-én – szerk.) az Ügyvédi Irodának áttanulmányozás céljából” Matkovich Ilona polgármester részéről átadták az eddig keletkezett iratokat – tájékoztat az dokumentum, melynek folytatásában leszögezik,

továbbá, hogy a városvezetés tudomásul veszi, „ügyvédi képviseletre vonatkozó megbízási szerződés csak az analízist követően, külön megállapodás alapján keletkezhet; az Ügyvédi Iroda jelen megállapodással képviseletet nem vállalt (…)”.

Kézzel írott jegyzet

A képviseletet kizáró bekezdést

Végül, mint fentebb már említettük, a szerződés ötvenezer forint/óra + ÁFA összegben állapítja meg a megbízási díjat, míg a doumentum utolsó oldala az adatRADAR szerint pedig amolyan ÁSZF-ként megmagyarázza többek között a szóbeli és írásbeli analízis jelentését.

Jegyzet az adatRADAR-tól
„Számos ügyvédi megbízást vizsgáltunk meg korábban, leggyakrabban 20 és 30 ezer forint közötti óradíjak szerepeltek.”

Ellentmondások

A szerződés az adatRADAR szerint ráadásul tele van ellentmondásokkal. Látszólag kizárja a képviseletet, másfelől arra enged következtetni, hogy az aláírásával az iroda mégis vállalja azt. Az egyik mondatban az áll, hogy Matkovichék február 22-én adták át az irataikat, a megjegyzésben viszont 19-i dátum szerepel. Az oldalak alján pedig az olvasható, hogy „Verzió: 2022. 01. 06.”-i. Nehezen kibogozható tehát a történet. Az adatRADAR cikke kapcsán így lapunk levélben fordult Vác polgármesteréhez.

Matkovich Ilona polgármestertől az alábbiakat kérdeztük:

  • Kérdésünk önhöz, hogy eddig mekkora összeget fizetett ki a Váci Önkormányzat Magyar György ügyvédi irodájának?
  • Meddig tervezi folytatni az önkormányzat az együttműködést Magyar György ügyvédi irodájával a fenti feltétel szerint?
  • Valamint, hogy ön szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben is indokolt-e az (adatRADAR szerint szokatlanul magas) díj?

Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket!

Magyar Györgyről
Magyar György a baloldali összefogás keretében (MSZP-s támogatással) Siófokon indult az országgyűlési választásokon, aztán Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához csatlakozott és a „Civil Választási Bizottság” elnökeként az előválasztásnak nevezett baloldali bohóckodás főszervezője volt; jelenleg a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja.

Magyar György a baloldali összefogás keretében (MSZP-s támogatással) Siófokon indult az országgyűlési választásokon, aztán Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához csatlakozott és a elnökeként az előválasztásnak nevezett baloldali bohóckodás főszervezője volt; jelenleg a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja.

 

Nyitóképen:  Magyar György. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. október 24. 17:13
Az Ügyvédi Kamara is megérne egy misét! Ilyen tagokkal csak a nihil jöhet, de előtte a teljes vagyonelkobzás t.i.a hazaárulás nagyon-nagyon csúnya bűncselekmény! + a rabok befolyásolása, etc., van itt minden, amit szem száj kíván, sőt magánrepcsi is!
istvanpeter
2022. október 24. 14:39
Sunyi harácsoló nemzetrontó figura!
Performan
2022. október 24. 13:52
Csak egy újabb korrupt bolsi rohadék...
Takagi
2022. október 24. 13:15
Vörös piócák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!