Melitopol polgármestere: az orosz történelmet tanító pedagógusokra „bíróság” vár

2022. december 15. 13:57

A polgármester hozzátette, hogy nem fognak kegyelmezni a kollaboránsoknak és elsődleges céljuk lesz megbüntetni őket.

2022. december 15. 13:57
null

Ivan Fedorov, az orosz erők által megszállt Melitopol polgármestere interjút adott a Telexnek. 

Az interjú során felmerült Melitopol visszafoglalásának a kérdése is. „Természetesen remélem, hogy minél előbb fel lesz szabadítva a város. De most még nem beszélhetek róla. Valójában nem is két napja, hanem nagyjából két hete indult a művelet. Most rengeteg orosz csapat van a régiónkban, tízezrek, ezért nincs könnyű dolguk a katonáinknak” – nyilatkozta a kérdés kapcsán a polgármester.

Az interjú során Ivan Fedorov kitért arra is, hogy miért tudtak az orosz csapatok olyan sikeresen előrehaladni a háború első szakaszában. Véleménye szerint Ukrajnát teljesen váratlanul érte az orosz támadás: „Mert senki nem készült fel rá. Nem volt elég erőnk, nem volt elég a támogatottságunk. Nagyon sokáig, nyolc éven át folyamatosan azt hallottuk, hogy tűrnünk kell, nem adhatunk katonai választ, várnunk kell. Éppen ezért az országunk nem készült fel egy ilyen invázióra.”

Nincs kegyelem

Ivan Fedorovnak már konkrét elképzelései vannak a háborút követő időszakról. „Mindent úgy építünk újra, hogy jobb lesz, mint régen. De az alapoktól kell kezdenünk: rendbe kell hoznunk a fűtés-, víz- és áramellátást, a telekommunikációs rendszert. De tudjuk, hogy miket kell helyrehozni, fel vagyunk készülve, és remélem, hogy jól is fogjuk csinálni.”

A polgármester azt is hozzátette, hogy nem fognak kegyelmet adni a kollaboránsoknak és elsődleges céljuk lesz megbüntetni őket. Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy mit tesz majd azzal a pedagógussal, aki orosz történelmet tanított ukrán helyett, azt felelte, hogy ő is kollaboránsnak minősül. Hozzátette: az orosz történelmet tanító pedagógusokra pedig a „bíróság” vár.

Nyitóképen: Ivan Fedorov. Forrás: YouTube

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. december 16. 13:06
Ránézésre 20 év.
Kybon
2022. december 15. 18:46
"az orosz történelmet tanító pedagógusokra pedig a „bíróság” vár" - Kirángatják az utcára és agyonlövik. A hullája figyelmeztetés lesz, és hetekig ott rohad. Mintademokrácia, EU, UrSulA wonder Pfizer, figyeltek??!?
Saksafar
2022. december 15. 18:08
Húú, de helyes fiú vagy, smink nélkül kapod a főszerepet a következő Frankenstein feldolgozásban.
nuknuk
2022. december 15. 17:29
Miért néz ki minden ukrán úgy, mintha a bolondokházából jönne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!