Különleges bíróság felállítását javasolja a német külügyminiszter

2023. január 16. 21:07

„Putyinnak most már tudnia kell, hogy agressziója nem marad következmények nélkül” – jelentette ki Baerbock hétfőn.

2023. január 16. 21:07
null

Annalena Baerbock szerint a nemzetközi közösségnek különleges bíróságot kellene létrehoznia, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt és rezsimjét bíróság elé állítsák az Ukrajna elleni agressziós háború miatt – erről tájékoztatott hétfőn a Politico.

– jelentette ki Baerbock hétfőn.

A lap szerint a német külügyminiszter a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon tett látogatását követő beszédében hangsúlyozta, hogy az orosz vezetést „felelősségre kell vonni” a közel egy éve Ukrajna ellen indított invázió miatt.

A német politikus meglátása szerint, mivel Oroszország állandó tagja az ENSZ-nek, így a felelőségre vonást el tudják kerülni. Éppen ezért

egy különleges bíróság felállítását szeretné elérni, amelynek joghatóságát az ukrán büntetőjogból kívánná levezetni.

A politikus számos ország bíróit hívná meg a szervezetbe.

***

Nyitókép: Bodo Schackow/AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. január 17. 14:31
Istenuccse, világéletemben nagy tisztelője voltam a szebbik nemnek, de ezek az ócska, kvóta-kiválasztás által vezető pozícióba kerülő és ott bődültes ostobaságokat csacsogó vászoncselédek fel tudják forralni az agyvizemet.
Nyugati Ádám
2023. január 17. 11:11
A parttalan liberalizmus minden országot és népet szétrohaszt. A végstádium az, amikor a bíróságok alkalmazás helyett értelmezik a törvényeket. A köznyugalom és a közfegyelem párhuzamosan és egyensúlyban értelmezhető állapotok. Ha az egyik meggyengül, a társadalom is meggyengül, azaz elveszti a reflektív képességét és gyorsuló ütemben szétrohad. Az ehhez vezető folyamatok minden esetben a bevándorlás és a drog (az alkohol is drog) forgalmazás liberálissá tételét követően gyorsul föl. Nincs ellenpélda.
Igazszó
2023. január 17. 10:32
Beteg vágyak egy beteg ribanctól egy beteg országban.
Reszelő Aladár
2023. január 17. 10:31
Felteszem az új bírósághoz új jogrend is jár. Aki orosz az automatikusan bűnös és ezúttal mivel az ukrán jogot használják majd, akár a halálbüntetés is kiszabható lesz. Putyin kivégzése után pedig lehet ismét a magyar jogállamiságot is tárgyalni, mert a rendőrgyilkosnak járó tényleges életfogyt megsérti az egyetemes emberi jogokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!