Egy budapesti tanárnő már 22 napja nem tart órákat

2023. január 21. 17:50

Az akciója során eddig egyszer kapott figyelmeztető levelet, mégpedig január 12-én.

2023. január 21. 17:50
null

Weszely Kinga, egy budapesti középiskola médiaszakos tanára már december 1-je óta az iskola folyosóján ül, nem tartja meg az óráit, ezzel hívja fel a figyelmet a közoktatás problémáira – osztotta meg a hírt pénteken a Telex.

Már 22 napja nem tart órákat, ami azt jelenti, hogy több mint 100 órája maradt el, ettől függetlenül mégsem rúgták ki az iskolából.

A lapnak elárulta a tanárnő, hogy hetente 3-4 óráját tudják szakszerűen helyettesíteni, viszont az órái többségénél csak felügyelet van, vagy azok el is maradnak. Weszely ettől függetlenül minden csoportjával igyekszik valamilyen formában tartani a kapcsolatot, az érettségizőkkel egyénileg konzultál továbbra is. 

Az akciója során eddig egyszer kapott figyelmeztető levelet, mégpedig január 12-én. Tekintve, hogy már decembertől tart a munkabeszüntetése, így a polgári engedetlenséggel töltött órák után hivatalosan nem kellett volna fizetést kapnia. De Weszely azt állította, hogy a decemberi bérjegyzékében több munkabeszüntetéssel töltött napjának is nyoma veszett, és

úgy könyvelték el őket, mintha dolgozott volna.

Ugyanezt tapasztalta másik nyolc tankerületből 27 kollégája is.

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. január 23. 14:22
Akkor fizetést se kell kapnia.
Igazszó
2023. január 22. 22:35
Bármit megtehetnek a kockásinges agitátorok, következmények nélkül. Persze, ha ezt nem a magyarok ellen, hanem a magyarokért tenné, már régen kibaszta volna az olajos pintér.
mediator01
2023. január 22. 20:37
Vajon mi lenne, ha 22 napig feküdne egy műtőasztalon?
KBA98
2023. január 22. 12:51
..hát lehet, hogy alapjog, de el nem végzett munkáért nem jár fizetés csak legfeljebb FIZETSÉG, amit már kiosztottak köztetek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!