Sérelemdíjat köteles fizetni A mi kis falunk című sorozatot gyártó cég

2023. január 19. 20:26

A vállalat megsértette az alperes személyiségi jogait.

2023. január 19. 20:26
null

Megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon látható filmsorozat gyártója, amikor korábban a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba – ezt állapította meg jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla. A produkciós cégnek 300 ezer forint sérelemdíjat és 2,6 millió forint perköltséget kell megfizetnie – erről tájékoztatott vasárnap a Magyar Nemzet.

A lap hozzátette, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a Content Factory Kft. köteles jogsértést elismerő és bocsánatkérő levelet küldeni Reményi Jánosnak, továbbá a határozat értelmében

az alperes köteles megfizetni a felperesnek 300 ezer forint összegű sérelemdíjat,

valamint perköltségként 2,6 millió forint összegű ügyvédi munkadíjat és 154 ezer forint illetéket viselnie kell.

A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy a felperes jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd állítása alapján a bocsánatkérő levélben az RTL Klubon futó, A mi kis falunk című,

sokak véleménye szerint nemzet- és kereszténygyalázástól sem mentes sorozat gyártója a következőket köteles közölni:

„A Content Factory Kft. megsértette Reményi János képmáshoz való személyiségi jogát azzal, hogy Reményi Jánosról hozzájárulása nélkül mozgóképes képfelvételt készített és ezen felvételt Reményi János hozzájárulása nélkül felhasználta oly módon, hogy elhelyezte azt az általa gyártott »A mi kis falunk« című tévésorozat 4. évad 4. részének 39. percében 3 másodperc hosszan 38:45-38:48 másodperc között, másrészt közlésre átadta a Magyar RTL Televízió Zrt. részére. A Content Factory Kft. az elkövetett jogsértés miatt ezúton elnézést kér Reményi Jánostól.”

A lap arról is tájékoztatott, hogy

az ügyvéd szerint ez a döntés végső győzelemnek számít,

és az alperes esetleges felülvizsgálati kérelme sem hozhat már reálisan változást. – Azzal, hogy a felperes engedélye nélkül, lényegében egy paparazzo-felvételt készítettek, és azt beemelték a sorozatba, olyan látszatot keltettek, mintha ő statisztaként aprópénzt fogadott volna el a szereplésért. Továbbá a helyi közösség előtt hiteltelenné kívánták tenni azzal, hogy bort iszik és vizet prédikál, tehát mégis támogatja a sorozatot, noha szóban kiáll ellene. Ez a terv azonban csúfosan megbukott – fogalmazott az ügyvéd. 

Nyitókép: A sorozat Facebook-oldalán közzétett fotó.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. január 26. 16:07
A Don Matteo egy film a katolikus papokról, a valóság más: https://hu.euronews.com/2021/10/05/tobb-szazezer-gyereket-zaklattak-francia-katolikus-papok Az Egyház által elrendelt vizsgálat több évig tartott, egyházi és bírósági adatok átvizsgálásával, az eredményez lett: Franciaországban a római katolikus papok több százezer gyermeket, többségükben kisfiúkat zaklattak szexuálisan, kényszerítették őket szexuális cselekményekre. Személyes véleményem a Római Katolikus Egyházról a Biblia alapján: A Biblia leírja, hogy a püspök "egy feleségű férfiú" legyen, "ki a maga házzá jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja". Ezzel szemben a római felekezetben kötelező papi cölibátust rendeltek el, az eredménye látszik az említett jelentésben is. Nem véletlen, hogy 500 éve a hitújításkor ezt a bibliaellenes gyakorlatot elvetették. A Bibliában Isten szintén parancsolja, hogy vallásos célú szobrot "ne csinálj, ne tiszteld, ne szolgáld". Ehhez képest a római katolikus templomok tele vannak rakva giccses szobrokkal, a legtöbb elé térdeplőt is tesznek, némelyiket ruhát is aggatnak, egyes ünnepeken körbeveszik a faluban/városban. A hitújításkor ezek a giccs szobrok szintén mentek a kukába, nem véletlenül. A Római Katolikus Egyház eretnekségeit még hosszan lehetne sorolni, ezekkel a szervezet a kereszténységnek a paródiájává vált. Erkölcsi példamutatás helyett botrány, fény helyett sötétség. Luther szerzetes próbálta megújítani a szervezetet, visszatéríteni legalább valamelyest az alapokhoz, a bibliai igazságokhoz, rá kellett jönnie, hogy nem lehet.
Vakfolt
2023. január 20. 13:03
Retekklub majd hátha csinál olyan filmet is, amiért nem perelik..
Brandon the great Negro
2023. január 20. 09:24
Poénnak elég xar.
cutcopy
2023. január 20. 08:43
A libsifagyi megint visszanyalt, az évtizedek alatt kiküzdött személyiségi jogok most szembejöttek velük mint nemrég a metoo is.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!