Megegyezett Ukrajna és az IMF: hatalmas támogatást kap a háborúzó ország

2023. március 22. 06:25

A szervezet nemrég változtatta meg a szabályait, így Ukrajna is kaphat támogatást jelenlegi helyzete ellenére.

2023. március 22. 06:25
null

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) saját oldalán közölte, hogy négyéves programról egyezett meg az IMF és Ukrajna: összesen 15,6 milliárd dollárral segíthetik „Ukrajna pénzügyi stabilizálását”, ami átszámítva mintegy 5630 milliárd forint.

A szervezet nemrég változtatta meg a szabályait, így már azok az országok is kaphatnak támogatást, amelyek „különlegesen magas bizonytalanságban” vannak, ez a besorolás pedig mindenképp igaz a mostani Ukrajnára – ezt már a hvg.hu fűzi hozzá..

Az IMF közleménye alapján úgy tűnik,

a pénz elsősorban a legnagyobb gazdasági károk rendbetételére irányul,

nem közvetlenül az ország védelmére megy majd.

***

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 22. 17:33
Majd fizessék is vissza, ugyanis egyenlőre Európa fizeti ezt a szemét zongoristát
elfújta az ellenszél
2023. március 22. 15:33
Ha valakinek kétségei lette volna az IMF kézivezérelt működéséről, most megnyugodhat. Az általuk hangoztatott financiális szempontok mind csak eszköz a globális pénzhatalom számára, hogy saját szája íze szerint alakítsa a folyamatokat. Ukrajna esetében a megtérülés lehetősége nyilván fel sem merül, és sajnos ugyanez igaz az EU hitelekre
florin
2023. március 22. 13:51
Hová is fog jutni az a töméntelen pénz?????? Olyan mintha szitába öntenék az anyagot
roughneck
2023. március 22. 11:15
Ha az ukran polgar nem is (mert fingja nincs arrol, hogy hogy kibasztak vele hetediziglen), Zsele, a "Kijevi kalmar" es truppja bizonyara elegedett es dorzsoli a tenyeret, hogy alakul mar a bevalt zsidrak biznisz... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!