Von der Leyennek írt levelet Donáth Anna a legutóbbi építési kordonbontás után

2023. április 27. 13:38

„A kormány hazudozásai ellenére továbbra is súlyosan sérül a jogállamiság és a demokrácia Magyarországon” – írja a Momentum EP-képviselője.

2023. április 27. 13:38
null

„A könnygázzal lefújt tüntetők ügyében levelet írtam az Európai Bizottság elnökének, Ursula Von der Leyennek” hangoztatja Facebook-oldalán Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

A Mandiner korábban írt róla, hogy hétfőn ismét kordonbontással próbálkozott a Momentum a Karmelita Kolostornál. A tüntetéssel kapcsolatban a rendőrség közleményben tudatta, hogy a rendőrök könnygázt használtak az agresszív demonstrálókkal szemben.

Donáth Anna kifejtette: a Bizottság elnökének írt levéllel két célja volt. „Egyrészt világossá tettem Von der Leyen elnökasszony számára, hogy

a kormány hazudozásai ellenére továbbra is súlyosan sérül a jogállamiság és a demokrácia Magyarországon”

– fogalmazott Donáth. Szerinte azért fontos, hogy „pontos képet kapjon a magyar valóságról az Európai Bizottság, hogy a kormány ne tudja őket átverni mézesmázos diplomáciával az EU-s pénzekért kuncsorogva”.

Kéréssel is fordult a momentumos képviselő az Európai Bizottság elnökéhez: „Arra kértem Von der Leyen elnökasszonyt, hogy az események fényében a Bizottság vegye végre napirendre azt a régóta megfogalmazott javaslatunkat, hogy az EU-s pénzeket a kormány kikerülésével adják oda közvetlenül a magyar embereknek” – írja bejegyzésében Donáth.

A Momentum álláspontja világos: az EU-s pénzek járnak a magyaroknak, de nem járnak a magyar kormánynak

– zárja bejegyzését a Momentum EP-képviselője.

Nyitókép: Facebook

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 27. 22:13
Én még úgy tanultam, hogy a mindenféle pénzekre pályázni kell és nem csak úgy kiosztják az embereknek, de ha így van, akkor Donáthkacsa áll köztem és az EU pénzek közt. Cicabogár, virítsd a lét!
Amfika
2023. április 27. 19:48
A nagypapa is komcsi volt, igaz őt 56 után lecsukták, a pap apja felfüggesztetett kapott szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt. Annácska vajon megússza a kóvert? Szép család.
Booboo
2023. április 27. 19:17
Bassza már agyon valaki!
Burdisgarage
2023. április 27. 19:04
És a pressman - leyen kör bezárult, leporolhatják az ítéletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!