A litván parlament döntött: meghívják Ukrajnát a NATO-ba

2023. április 06. 18:08

A törvényhozás egyhangúlag fogadta el a határozatot.

2023. április 06. 18:08
null

Egyhangúlag fogadott el a litván parlament egy határozatot, miszerint meghívják Ukrajnát a NATO-ba az észak-atlanti szervezet soron következő, júliusi csúcstalálkozóján Vilniusban.

– mondta Zygimantas Pavilionis, a litván parlament külügyi bizottságának elnöke. A NATO július 11-én kezdődő kétnapos csúcstalálkozójának Litvánia fog otthont adni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly, az orosz hadművelet nyomán kezdeményezte Ukrajna gyorsított eljárásrendben történő felvételét az észak-atlanti szövetségbe. Azonban az ukránok csatlakozási esélyeit rontja, hogy a NATO tagság egyik előfeltétele, hogy a tagjelölt államnak nincsenek vitás határkérdései, és nem részese nemzetközi konfliktusnak.

(MTI)

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. április 09. 07:13
:-DDDD
KBA98
2023. április 07. 13:40
Az EU minden létező alapszabályt felrúgott, a NATO most pont ezt teszi! Ezek szerint bármilyen egyezmény fölösleges, mert senki nem tart be semmi és ez a kib....ott Z a világ ura lett!
johannsebastian
2023. április 07. 10:47
Amint Ukrajna belép, Magyarország kilép.
cinkegolyó
2023. április 07. 09:45
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly kezdeményezte Ukrajna gyorsított eljárásrendben történő felvételét a NATO-ba. Inkább a békekötést kezdeményezze, mert addig nem vehető fel, amíg háborúzik, amíg fenyegetőzik, amíg követelőzik és amíg nem tartja be az emberi normákat, a kisebbségek jogainak elismerését. Remélem, hogy amíg nem teljesíti ezeket a minimális feltételeket, addig a magyar kormány nem hívja be és nem is járul hozzá a felvételükhöz sem az EU-ba, sem a NATO-ba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!