Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Támadják a brit liberálisokat

2010. április 22. 09:49

Nagy-Britannia súlyosabb keresztet hordoz, mint Németország a náci múltja miatt - mondta Nick Clegg liberális pártelnök korábban.

2010. április 22. 09:49

Nick Clegg, a brit Liberális Demokraták egyre népszerűbb elnöke egy 2002-es cikkében arról írt: a britek még mindig a 2. világháborús győzelemmel és Németország legyőzésével vannak elfoglalva, arroganciával vegyes bizonytalansággal figyelve Németország felemelkedését. Clegg szerint minden nemzetnek megvan a maga keresztje, ahogy a németeknek is a maguk náci múltjával. De a briteké még nagyobb: a félreértelmezett fensőbbségtudat és a nagyság igézetében még nehezebb lerázni a múlt terheit.

Clegg 2001-ben a prostitúció legalizálását is javasolta. Nicholas Soames konzervatív képviselő, Winston Churchill unokája szerint Clegg nem alkalmas arra, hogy egy nemzeti pártot vezessen, az egész nemzetről nem is beszélve. A brit emberek, különösen azok, akik bátran harcoltak hazájukért, undorítónak fogják találni ezeket a kijelentéseket - mondta Soames.

A liberális pártelnök szóvivője szerint Nick Clegg említett cikkében a németekkel szembeni előítéletekről írt, mivel a politikus mindenfajta előítélet ellen felemeli a szavát.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. április 22. 13:21
Na megvannak a britek is áldva. Nekik is van egy Shifferük. Már csak az a kérdés, hány százalékot csavargatnak ki nekik a hátsó kezek.(Mármint Clegg-éknek.)
Silcon
2010. április 22. 10:59
A németek fizettek mindkét vh. után. A brittek mikor fizetnek a gyarmati uralom alatt okozott károkért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!