Ledarálhatja a Fidesz a Jobbikot

2010. július 14. 08:15

A Foreign Policy amerikai külpolitikai magazin a Jobbikról közölt elemzést. A cikkíró szerint a radikális párt a legsikeresebb a posztkommunista régióban, jövőjét viszont parlamenti szereplése határozhatja meg.

2010. július 14. 08:15
Nem apad a Jobbik népszerűsége, a Fidesz azonban idővel felszámolhatja a pártot - írja a Foreign Policy amerikai külpolitikai magazin a Jobbikról közölt elemzésében. A lap emlékeztetett, hogy a Fidesz a múltban határozottan lépett fel a szélsőjobbal szemben. Michael J. Jordan Gyöngyösről, Vona Gábor szülővárosából keltezett cikkében azt írta, a Jobbik választási eredményével a legsikeresebb „hipernacionalista” párt a posztkommunista régióban.
 
A párt sikerét Jordan szerint a kiábrándultság magyarázza: az emelkedő árak, a növekvő munkanélküliség, a korrupció az egész régióban táplálja a szélsőségek iránti igényt - idézte a Political Capital friss felmérését a szerző. Kitért arra is, hogy a Jobbik nagyon népszerű a fiatalok körében, amit részben a fiatal pártvezetésnek, részben az internetes jelenlétnek köszönhet. Sok fiatal számára a Jobbikra adott voks protestszavazatot jelent. A cikkíró szerint a párt jövőjét illetően az egyik nagy kérdés, hogy a politikai elittel szembehelyezkedő párt mit fog kezdeni parlamenti szerepével.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. július 14. 20:23
Még köszönőviszonyban sincs a valósággal az olyan külföldön megjelent elemzés, amelyik eredete a PoliticaKapital és köze van a Hirszerzőhöz.Nagyon jó ez a pártszerkezet. A Fidesz az alapvető kérdésekben-felelőségrevonás,igazságszolgáltatás- nem lazsálhat és előtérben kell maradjanak a nemzeti kérdések. Ha közben még a rendőrség is megerősödik?
Róbert__
2010. július 14. 11:59
Évmilliárdos evidenciák és hatalmas tévedések, ennyi a cikk értelme.
red label
2010. július 14. 10:38
A Jobbik azért lett a parlamentbe küldve, hogy mindig figyelmeztesse a Fideszt az elszámoltatásra, Eddig megtette, és ezért nem apad a népszerüsége.
drienovác
2010. július 14. 10:16
a jobbik szavazói vannak annyira elkötelezettek, hogy kitartsanak a pártjuk mellett, legfeljebb egy nagyon súlyos bizalmi válság szakíthatja le őket, legalábbis ami eddig történt, erre enged következtetni - súlyos hiba azt hinni, hogy feloldódnak majd a nagyobb biztonságban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!