Elutasították Malina Hedvig intézeti kivizsgálását

2012. augusztus 14. 11:21

A nyitrai járásbíróság első fokon úgy döntött, nem vizsgáltatná meg újra Malina Hedvig szellemi állapotát. Az ügyész azután adta be erre irányuló kérelmét, hogy Malina Hedvig a júniusi vizsgálatra ugyan elment, de nem állt szóba a pszichológussal.

2012. augusztus 14. 11:21

Elutasította a nyitrai járásbíróság első fokon a Malina Hedvig ellen zajló eljárás ügyészének azt a kérvényét, hogy a indítványozza a fiatalasszony szellemi állapotának intézeti kivizsgálását – közölte Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje kedden. A döntés még nem jogerős, mivel az ellen panasszal élt a kérvényt beadó ügyész. Az intézeti kezelés elutasításáról vagy elrendeléséről a nyitrai kerületi bíróság hoz határozatot, várhatóan néhány héten belül.

A Nyitrán közel hat éve megvert egykori diáklány – ma kétgyermekes fiatalasszony – intézeti kivizsgálását azt követően kérte az ügyész, hogy a nyitrai járásbíróság által júniusban elrendelt elmeorvosi kivizsgáláson megjelent ugyan, de nem állt szóba a pszichiáterrel. A vizsgálatnak az azt indítványozó főügyészség szerint arra kellett volna fényt derítenie, hogy milyen elmeállapotban volt Malina Hedvig az őt ért támadás, majd az azt követő kihallgatások idején.

Roman Kvasnica szerint egyelőre lehetetlen megjósolni, milyen döntést hoz az intézeti kivizsgálás indítványa kapcsán a nyitrai kerületi bíróság, de reméli, hogy a józan belátás dönt majd és nem teszik ki újabb megpróbáltatásoknak védencét és két kisgyermekét. Amennyiben a feljebbviteli bíróság mégis elrendelné az intézeti kivizsgálást, Kvasnica követni kívánja védencét a kivizsgálás helyszínéül szolgáló intézetbe is.

Védencemnek joga van arra, hogy az ügyvédje jelen legyen ezeken a kivizsgálásokon és az illetékes hatóságoknak azt is biztosítaniuk kell, hogy egy fiatal anyát ne szakíthassanak el a kisgyermekeitől” – nyilatkozta Roman Kvasnica. „Az, ami jelenleg Malina Hedviggel szemben folyik, nem más, mint az ügyészség vezetésének köréből kikerülő szűk csoport tagjainak játéka” – tette hozzá az ügyvéd.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 14. 12:46
A tót atyafiaknál is olyan lassan őrölnek az igazság malmai, mint nálunk, a nyugdijbamenni nem akaró kivénhedt ávós biróknál.
Basiliscus
2012. augusztus 14. 12:10
Semjén úr, Martonyi úr, ébresztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!