Már biztos, hogy Merkelt lehallgatták

2013. október 31. 11:34

A Google és a Yahoo közötti kommunikációs csatornákat is feltörte az NSA – írta szerda este a Washington Post. A lap szerint így több százmillió felhasználói fiókhoz férhettek hozzá. A cikk megjelenése után illetékesek beismerték a német kancellár lehallgatását.

2013. október 31. 11:34

A Washington Post a Snowden által kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva állítja, hogy az NSA a Google és a Yahoo közti kommunikációs csatornák feltörésével felhasználók millióinak e-mailjeihez és egyéb szöveges, audió- és videótartalmaihoz fért hozzá.

A Google-nál nem tudnak arról, hogy az NSA feltörte volna kommunikációs csatornáikat, de aggódnak a hírek miatt. A Yahoo cáfolta, hogy bárki hozzáférhetett volna adatközpontjaikhoz, mivel azok biztonságát szigorúan ellenőrzik. A NSA Keith Alexander tábornok azt nyilatkozta: nem tud ilyesmiről.

Nem sokkal a The Washington Post cikkének megjelenése után az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatója beismerte Angela Merkel német kancellár lehallgatását. Ezt Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke közölte, aki a napokban Washingtonban tárgyaló EP-delegációnak is tagja – írja az Index.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. október 31. 12:44
Tökmindegy, így is a cionisták pitcháját nyalja...
geraz51
2013. október 31. 12:35
Orbán:fontos témákat személyesen beszél meg az ember,lassan hozzá kell tenni,hogy asztalra helyezett mobiltelefon és diktafon mellett.
Monkey4you
2013. október 31. 12:20
Lehallgatni nem a "barátokat" szokás, hanem az ádáz ellenséget!!!
magnamater
2013. október 31. 12:05
Mért kell ezen csodálkozni? Akik a Holdra fel tudtak menni,mért ne tudnának bárkit lehallgatni, akik nem röstelltek Hirosimára, Nagaszakira atombombát dobni, mért szégyellnének hallgatózni. De más tudni, és más nyilvánosan kimondani - most már nehezebb az igazságosztó szerepében tetszelegni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!