Bekeményítettek a britek: nyelvtudás nélkül ugranak bizonyos támogatások

2013. december 13. 12:34

Csak megfelelő angol nyelvtudás igazolása esetén kaphatnak jövedelemkiegészítő szociális támogatásokat a külföldi munkavállalók Nagy-Britanniában.

2013. december 13. 12:34

Megfelelő angol nyelvtudást kell igazolniuk ezentúl a Nagy-Britanniában munkát vállaló külföldieknek ahhoz, hogy jövedelemkiegészítő szociális támogatásokat vehessenek igénybe – közölte pénteken a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium.

Az intézkedés része annak az átfogó programnak, amelyet a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció hirdetett meg a külföldi – köztük az EU-társállamokból érkező – munkavállalók szociális ellátásának szigorítására. London a szigorítási tervek miatt máris komoly konfliktusba keveredett az EU-bizottsággal és személyesen Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős EU-biztossal, akinek nemrégiben elhangzott bíráló kijelentéseit éles ellenkritikák fogadták brit politikusok és a brit sajtó részéről is.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talán
2013. december 13. 16:58
Azért a lovari meg a romani nyelvtudást legalább ideiglenesen el kellene fogadni.
Nemzeti Mutyikos
2013. december 13. 16:32
jo lenne ha itthon is bevezetnek, mert naponta futok bele erdelyi magyarokba akiknek meg az igekotok hasznalata sem megy, de baratkozni akar, hogy segitseget kapjon...
nyugalmazott tanár
2013. december 13. 15:47
Talán kevesen veszik észre, hogy ez a hír, ami mögötte van, egy mérföldkő az európai közgondolkodás átalakulásában. "Csak megfelelő angol nyelvtudás igazolása esetén kaphatnak jövedelemkiegészítő szociális támogatásokat a külföldi munkavállalók Nagy-Britanniában." Az emberi egyenlósdi válik köddé a végletekig hajszolt befogadó viselkedés végét jelezve. Most már nem a másság gyönyörködtet, hanem az integrációs készség kirekeszt lesz az új idea. Ideje felismernie Európa és az egész világ jövőjét meghatározó közszereplőknek, hogy a totális mértékig hajszolt liberalizmus tarthatatlan állapotokat okoz, kikezdi a társadalom tűrőképeségét és felborítja a társadalmi békét. Amikor az integrálódást elutasító betelepülők és betelepültek kísérletet tesznek arra, hogy úők váljanak az elfoglalt újhaza jövőjének irányt szabó szereplőkké, akkor ki kell mondani, hogy ÁLLJ, itt a határ. Akár ma érkezik a betelepülő, akár 10 vagy 50, 100 vagy 3-400 éve, ha mindörökre betelepülő szerepet szán önmagának és elutasítja a számára felkínálkozott beilleszkedés lehetőségét, akkor ki kell mondani, önmagát rekeszti ki. Számos ellenpélda igazolja világszerte, hogy a betelepülő az új haza jó és hűséges polgára akar lenni. Az Amerikába érkező jó amerikai, a Kanadába érkező jó Kanadai, a Németországba érkező jó német. Vagy a Magyarországra érkező jó magyar. Mint legközelebbi példát hozhatjuk fel az Erdélybe és Erdélyen át Magyarországra érkezett, menekült örmények történetét, aki mára "örménymagyarrá" váltak, akiket úgy jellemzett egyik miniszterelnökünk, hogy "magyarabbak lettek a magyaroknál", és ezt elismerőleg jelentette ki. Nem véletlenül. Ha csak az aradi vértanú tábornokok nevét vesszük számba, közülük három képviseli ezt a kisebbséget. Magyarok lettek, mert magyarok akartak lenni. Éppen ezért kaptak lehetőségeket, támogatást a meggyökeresedéshez, megbecsülést a hazáért végzett munkájukért. De nem ez a helyzet néhány, integrálódásra nem hajlandó, önmagát kirekesztő betelepült közösség esetében. Az angolok ezt elégelték most meg, és egyelőre a nyevhasználatot követelik meg a bekérezkedőktől. Egyelőre. Biztosak lehetünk abban, hogy azt sem fogják eltűrni, hogy a betelepülők az őshonos társadalom ellen forduljanak, Anglia és az angolok rossz hírét keltsék, lejárassák, szembeforduljanak választott új hazájukkal. Fordulópont ez a lépés, amelynek bekövetkezése régóta érlelődik. Új szemlélet alakul ki, érlelődik. Nem csak Angliában.
kamasuka
2013. december 13. 15:08
Szegény brit japók, szegény brit pakisztániak, szegény abo ausztrálok, szegény Hurrandi V. Bakshik! http://www.youtube.com/watch?v=ano-E6lcChA http://www.youtube.com/watch?v=2EqusNE-WQA http://www.youtube.com/watch?v=Y2A34hAJ_60
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!