Swoboda szerint nem szabad Orbánék után futni

2014. május 27. 14:43

Az Európai Parlament szocialista frakcióvezetője szerint akinek nem tetszik a „közös Európa”, annak másokkal, például Oroszországgal kell szövetségre lépnie.

2014. május 27. 14:43

Nem szabad futni azok után, akik csak szétrombolni akarják Európát, mint a francia Nemzeti Front, David Cameron brit kormányfő és Orbán Viktor – jelentette ki kedden Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak nyilatkozva. A politikus kifejtette, hogy az Európai Bizottság elnökének megválasztásához minősített többség szükséges az Európai Parlamentben, ezért Angela Merkelnek és másoknak is „venniük kell a bátorságot a világos beszédhez”, és meg kell mondaniuk „azoknak, akik elutasítják Jean-Claude Junckert, mert túlságosan európai, hogy Európáról van szó”.

Akinek nem tetszik a „közös Európa”, annak másokkal, például Oroszországgal kell szövetségre lépnie – tette hozzá az osztrák szociáldemokrata politikus, kiemelve, hogy „nem szabad futni azok után, akik amúgy is csak szétrombolni akarják Európát”. „Franciaországban láttuk, hogy nem érünk el semmit, ha futunk a Nemzeti Front után. Egy világos ellenkoncepciót kell felmutatni velük szemben, és ez vonatkozik az olyan emberekre is, mint Cameron vagy Orbán” – mondta Hannes Swoboda.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satanov
2014. május 27. 17:58
Az oszták szocik mentségére legyen mondva, hogy a háború után segítettek Ausztria szegény, a gonosz német nácik által durván megszállt áldozat-ország imázsát kialakítani. Holott az osztrákok voltak a leghangosabb, leglekesebb, legigazibb nácik, a kedélyes bajorokkal együtt. A mi szociaink ennél sajnos durvábbak - ők azon az állásponton vannak, hogy Magyarország nem is volt megszállva, nácibb volt a nácikoknál és ezt megátalkodott módon nem ismeri be.
Monkey4you
2014. május 27. 17:27
Ha, ha, ha...:))) profil: Etwa in der SPÖ, die mit Zähnen und Klauen das Bankgeheimnis verteidigt. Swoboda: Das war ein großer Fehler. Es war von vorneherein klar, dass das Bankgeheimnis nur Steuerhinterziehern hilft. Wir haben sie unterstützt durch die Art, wie wir das österreichische Bankgeheimnis verteidigten. Der Kampf gegen Steuerhinterziehung muss ernst genommen werden. Darum darf auch Jean-Claude Juncker aus der Steueroase Luxemburg nicht Kommissionspräsident werden. ------ http://www.profil.at/articles/1415/980/374274/eu-wahl-hannes-swoboda-es-autokrat Az idézet utolsó mondata!!!
kjkj945
2014. május 27. 17:10
"akinek nem tetszik a „közös Európa”, annak másokkal, például Oroszországgal kell szövetségre lépnie."" SW akkor a brittek franciák stb fogjanak össze putinnal?
potyka
2014. május 27. 16:58
Jaj de finom :DDDD Püföljétek csak a felcsúti bolond tahót, minél többen és minél keményebben. :DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!