Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lázár aláírt a TTIP ellen

2015. február 27. 10:19

Az EU-USA szabadkereskedelemről szóló vitanap alatt civilek gyűjtöttek aláírást a TTIP ellen. A kormányszóvivő nem írt alá nekik, de Lázár János igen.

2015. február 27. 10:19

Szijjártó Péter külügyminiszter a vitában hangsúlyozta, hogy a magyar a kormány csak olyan megoldást fog javasolni ratifikációra, amely Magyarország nemzeti és nemzetgazdasági érdekeinek megfelel.

A parlamenti vitát kezdeményező LMP vezérszónoka, Schiffer András „lassított puccsnak” nevezte az egyezményt, amely „óriáscégeket ültet a kormányok helyébe” és a globális nagytőke kiváltságait védi az élelmiszerbiztonság, a klímapolitika és a pénzügyi szabályozás területén is.

A Jobbik a gyarmatosítást lát a TTIP-ben, a fideszes Németh Zsolt pedig megjegyezte, hogy a kérdésben „sajátos koalíciót” alkot a Jobbik és az LMP.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2015. február 27. 11:20
Azt lehet tudni, hogy az LMP kezdeményezett-e a TTIP elleni aláírás gyűjtést, bárminemű tiltakozó akciót, túl a parlamenti hozzászóláson?
vigyor
2015. február 27. 11:04
Helyes! ...bár számomra meglepő, hogy aláírta, hiába na, ha ajándékot hoz is félek tőle:-)))))
ördöngös pepecselés
2015. február 27. 10:48
"a fideszes Németh Zsolt pedig megjegyezte, hogy a kérdésben „sajátos koalíciót” alkot a Jobbik és az LMP" nos hát itt nem a Schiffernek vagy a Vonának gurult el a gyógyszere.
békalepcse
2015. február 27. 10:45
Na végre egy jó lépés Lázártól! Ez a takonygerinc atalntista németzsóti meg nyomorodjon meg minél hamarabb! Minimum az legyen a sorsa, mint az egyezménnyel nekünk lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!