Afgán családegyesítés Kiskunhalason

2016. május 13. 13:02

Május 11-én a szerb-magyar határ közelében a rendőrök két afgán gyereket igazoltattak, akik segítséget kértek a hatóságoktól, mivel elhagyták a családjukat. A rendőröknek sikerült pár órán belül beazonosítani a gyerekek szüleit, így csütörtökön megtörtént a családegyesítés.

2016. május 13. 13:02

A police.hu írt arról, hogy a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2016. május 11-én a szerb-magyar államhatár közelében két személyt igazoltattak, akik  nem tudták igazolni hitelesen magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért előállították őpket a rendőrök.

A kirendeltségen a meghallgatás során egyikük, egy 12 éves afgán kislány segítséget kért a határrendészektől, mivel elmondása szerint nem tudja pontosan hol, de szülei már Magyarországon vannak. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően beazonosították a gyermek szüleit, akik a tompai tranzitzónában tartózkodtak.

A családegyesítésre a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Bács-Kiskun megyei rendőrök közreműködésével 2016. május 12-én 11 órakor került sor a kiskunhalasi Gábor Áron befogadó központban. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. szeptember 04. 20:57
Ezek szerint a család minden tagja valós adatokat vallott. Ők az "egyenes" migránsok. Lehet őket továbbengedni oda, ahol szívesen fogadják őket.
atila68
2016. július 01. 20:48
Milyen szerencse, így minden akadály elhárult, hogy a gyermekorvos végzettségű anya, és az egyetemi mechanika tanár apa megkezdhesse beilleszkedését a társadalomba.
2016. május 14. 15:53
Ennek tényleg csak örülni lehet! A történet azonban azzal csak kerekebb lett volna, ha otthon, Afganisztánban sikerült volna őket egyesíteni! Én azt a kevés többlet időt már rászántam volna! Remélem, nem voltam nagyon "ünneprontó"?
adam
2016. május 14. 15:03
Remek, együtt a hazaút is boldogabb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!