Elefánteladás – válságkezelés zimbabwei módra

2017. január 05. 22:09

Zimbabwe gazdasága kritikus állapotban van, ezért az ország vadgazdálkodási hatósága elefántokat értékesített. Az állatokat az ország egyik nemzeti parkjában fogták be és Kínának adták el.

2017. január 05. 22:09

Harmincöt elefántot adott el Zimbabwe Kínának, hogy az államháztartás finanszírozása érdekében. Az afrikai ország kormánya az értékes elefántcsont-készleteinek értékesítését is tervezi – írta meg az Index az MTI-re hivatkozva.

Az állatokat a Hwange Nemzeti Parkban fogták be és a jövőben kínai vadasparkokba, melyeket december 23-án adtak el. A hatóságok nemrég erősítették meg állatvédők korábbi értesüléseit. 

Több, mint harmichatezer elefánt él az országban zimbabwei vadgazdálkodási hatóság szerint.   

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. január 06. 15:59
Par allatot mi is elkuldhetnenk Kinaba, javitana a helyzeten. A korruptabb fajtabol, azokat arrafele agyonlovik.
lynx
2017. január 06. 10:11
Esetleg Kínát nem érdekli az elefántok mellé néhány demokrata? Innen vihetnének! Minden demokrata mellé ingyen kapnak egy aláíró értelmiségit. Ráadásul a Gulyás Marcit. Jobb mint egy köpködő kobra. A tigrisek biztos megkedvelnék őket.
dorkoka
2017. január 06. 09:36
Persze vaddisznót is csak ott lehet lőni ahol van. Mondjuk nincs jogunk elítélni őket, mi magyarok százezer millió szám adunk el egészséges életerős nyulakat. És sok nyúl kitesz ám néhány elefántot.
Akitlosz
2017. január 06. 01:18
Hú! Rosszabb hírre számítottam. Legalább élnek azok az elefántok és biztonságban lesznek, nem úgy mint odahaza. Az elefántok életét, társadalmát az ember helyrehozhatatlanul szétbarmolta. Nincsenek már idős elefántok, akik át tudnák adni a tapasztalataikat a fiataloknak. És már nincsen is hova menekülniük az ember elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!