Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Amerikai gáz érkezett Litvániába

2017. augusztus 22. 08:40

Így csökkentik az orosz gázfüggést a Baltikumban: megérkezett az Egyesült Államokból az első cseppfolyós gázszállítmány Litvániába.

2017. augusztus 22. 08:40

Az Amerikai Egyesült Államokból származó cseppfolyós földgázszállítmány érkezett a litván Klaipeda városának kikötőjébe – írja az Euronews. A hétfőn kikötő amerikai tanker szállította az első, közvetlenül az Egyesült Államokból jövő cseppfolyós földgázt Litvániába. Ez Litvánia számára azért fontos, mert így csökkenteni tudják az oroszoktól való gázfüggőségüket, valamint javítani tudnak a Washingtonnal való kapcsolatukon is. 

A litván energiaügyi minisztérium azt nyilatkozta, hogy „ár és verseny egyaránt történelmi győzelmet aratott, különös tekintettel arra, hogy nem mindenkinek áll lehetőségében gázvezeték helyett cseppfolyós földgázt szállító tankert fogadni.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!