Lebonthatják az olimpia helyszíneit Phjongcshangban

2018. szeptember 20. 09:50

Valószínűleg lebontják a téli olimpia helyszíneinek túlnyomó többségét, mert túl sok pénzt emészt el a létesítmények fenntartása.

2018. szeptember 20. 09:50

Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – nagy része üresen áll, vagy már erősen leromlott állapotban van, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.

„Őszintén szólva nem látom, hogy lenne más mód” – mondta az esetleges bontásról Szang Ho Joon, a Koreai Gazdasági Kutatóintézet munkatársa. Hozzátette: máskülönben a fenntartási költségeket – évente mintegy 5,3 millió dollárt – valakinek, azaz a koreai vagy a regionális kormányzatnak ki kell fizetnie, de erre egyikük sem hajlandó. „A korábbi rendezők története nem túl biztató, nagyon kevesen tudtak akár csak turisztikai látványosságot csinálni a helyszínekből”– fogalmazott Szang Ho Joon.

A Koreai Köztársaság mintegy 13 milliárd dollárt költött az olimpiára, illetve annak előkészületeire: ebből 110 milliót fordítottak a központi stadionra, amelyet azóta már lebontottak.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. szeptember 20. 20:13
Sörgőz elvtárs, a ti szargőz rendszereteket már meg tapasztaltuk: Föld elvétel, nyugdíjfelezés, kibaszott magas árak és ráadásul hazudtatok reggel éjjel és este.
Sörgőz
2018. szeptember 20. 10:37
Sajnos ez a sors vár a Pancho Arénára is a NER után. Nem hiszem, hogy TAO támogatásból fel lehetne építeni egy várost.
Edvind Johnsson3.0
2018. szeptember 20. 10:27
Erről van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!