Összecsaptak a rendőrökkel a párizsi tüntetők

2018. november 24. 12:46

Barikádokat emeltek és összecsaptak a rendőrökkel a „sárga mellényesek” közé keveredő radikális jobboldaliak.

2018. november 24. 12:46

Könnygázzal oszlatták szombaton a francia rendőrök az üzemanyagadó emelése ellen tüntető „sárga mellényesek” közé keveredő szélsőségeseket a párizsi Champs-Elysées sugárúton.

A rendőrség szerint az incidensek azért robbantak ki, mert a tömeg elején mintegy száz jobboldali szélsőséges rátámadt a rendőrökre. A szélsőségesek feltörték az utcaköveket és barikádokat kezdtek építeni az úton, illetve feldöntötték a biztosítókordonokat.

A pártoktól és szakszervezeti támogatásoktól mentes, a közösségi oldalakon spontán szerveződött tiltakozó mozgalom egy hete kezdett útblokádokkal tüntetni országszerte az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jére tervezett emelése ellen. A tiltakozás „második felvonását” jelentő tömegtüntetést szombatra hirdették meg Párizsba. Jóllehet a prefektúra csak az Eiffel torony-előtti Mars-mezőn engedélyezte a megmozdulást, délelőtt már több ezren gyülekeztek a Champs-Elysées-n.

(MTI)

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2018. november 25. 13:41
"Előre ország népe, harcra, ma diadal vár, hív hazánk! Ellenünk tört a Macron uralma, vérben áztatja zászlaját, Vérben áztatja rút zászlaját! Halljátok? Már küldi a zsarnok vad, bősz ölni kész rab hadát, Letörnek népet és hazát, bosszút állnak ifjon, s gyönge lányon! R.: Hajrá, fegyverbe hát! Ma harcba hív hazád! Csak jöjj! Csak jöjj! Öntözze hát, rút vérük a határt! II.: Nem ül a Macron kénye rajtunk, pokolra mind, a hitszegőt! Boldog országot vív a harcunk, boldog országban a jövőt, Boldog országban a szebb jövőt! És hogy ha kell, mind sorba állunk, bár hív a dicső, hős halál, Lesz újra majd ki sorba áll, ellened zord önkény úgy csatázunk!" Népellenes cselekedetért szankciókat Macron rezsim ellen, hallod Brüsszel itt az új zsarnokod!
korona
2018. november 25. 12:36
A világ szervezett magánhatalma erősen tompítja a híreket a médiákban erről a forradalomról amely már átszőtte az egész Franciaországot. Ma is folyamatban van. Meg lehet nézni a youtube-on. élőben. A VSZMH úgy tesz, mintha nem történne semmi vagy csak a szokásos. Miért? Mert azok a hirtelenül nagyon meggazdagodottak vagyona forog kockán, meg a régi gazdagoké is. Úgy festi le a VSZMH-a, hogy a "szélsőjobb" provokál, holott rengeteg MUNKÁS vesz ebben részt. A magyar kormány is kivár a véleményével, bár mindenki tudja, hogy a holnap már nem lesz olyan, mint a tegnap volt. Nagyon nem lesz olyan. Bizonyos átrendeződések vannak folyamatban. Nem kis szerepe van ebben a világ zsidóságának élükön a Rothschildoknak. Szerencsétlen együttállás az is, hogy pont a mai napon hagyja el Anglia az Uniót. Zavaros a helyzet Belgiumban is. A magyar kormánynak legfontosabb feladata most az, hogy megőrizze Magyarország eddig elért világ helyzetét és megőrizze a békét határainkon belül. Nem kis feladat, mert határainkon belül nem ellenzékünk van, hanem ELLENSÉGÜNK, akik örömmel látnák a kormány bukását és boldogan élvezkednének az előállt káoszban. Bár csend van, de tudom, hogy Orbán nem dől hátra és nem szunyókál, hanem gondosan rendezgeti, hogyan kibújni sértetlenül az országgal együtt, ebből a bekövetkezett Bermuda háromszógből.
áfonya
2018. november 25. 03:51
Ime Párizs utcái. https://hungaryexpres.com/sokkolo-video-igy-neznek-ki-parizs-utcai-a-bevandorlok-pusztitasa-utan/?fbclid=IwAR3bqsHvToBqa1K38Lq6qbkfZm50k6IKJeyOB57UvHASBA3CRrsBTG1iOac
áfonya
2018. november 25. 03:45
Ficsúrt tapossátok el, neki köszönhető hogy Franciaország betolakodók megszállása alá került ,hogy az országotokból trágyadomb lett ,hogy ártatlan embereket legyilkoltak ,hogy nincs béke .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!