Van Rompuy nem szeretné Orbán Viktort a Európai Néppártban tudni

2019. február 25. 14:42

Az elmúlt időszakban Finnországban és Horvátországban is élesen bírálták a magyar kormányfőt.

2019. február 25. 14:42

Ki kellene zárni az Európai Néppártból a Fideszt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt – mondta a VRT holland nyelvű, belga közszolgálati tévécsatornának Herman Van Rompuy volt belga kormányfő, az Európai Tanács volt elnöke a hétvégén. A flamand kereszténydemokrata politikus elmondta: „egyértelmű, hogy amit Orbán csinál, az teljesen ellentétes az Európai Néppárt értékeivel”.

„Úgy vélem, tartalmi okokból kétség sem fér hozzá, hogy ha Orbán folytatja, amit most csinál, akkor nincs helye az Európai Néppártban” – folytatta Van Rompuy. A 71 éves politikus aláhúzta, hogy heves vita zajlik az ügyben a pártcsaládon belül. Szerinte eddig azért nem indult eljárás a Fidesz ellen, mert senki sem kezdeményezte kizárását az Európai Néppártból.

Pénteken két konzervatív svéd tömörülés nyújtott be kérvényt a Fidesz kizárására. Az indítvány alapjául a magyar kormány legújabb plakátkampánya szolgált, amelynek egyik fő célpontja az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker. Az elmúlt időszakban Finnországban és Horvátországban is élesen bírálták Orbánt.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. február 26. 12:28
Egyszer Rooseveltet megkérdezték, hogy " Elnök úr, ön mit választana? A békét, vagy az igazságot? ..... "
Esvány
2019. február 26. 07:07
Elépesztően ördögi képe van ennek az ipsének! Nyilván belül is olyan... Más: a Momentum ingyenreklámot csinál a Fidesznek! Teleplakátolták az EP folyót a Sorod+Juncker-féle Fidesz plákátokkal. Köszönjük az önzetlen segítséget! Így még több emberhez eljut az üzenet... Az, persze, még kérdés, hogy a Momentum mit keres az EP-ben? Ki engedte őket oda? Igaz, Soros is oda jár, pedig őt sem választotta meg senki. Ha csak nem valami vakoló páholy, titkos szavazáson...
silenceCZ
2019. február 25. 20:50
Szólj igazat, betörik a fejed. Jelenleg a magyar szólások igazságtartalmát demostrálják a Fideszen:-((( Ez így előbb-utóbb szét fog esni, elvtársak... hazugságra nem lehet építeni.
Rasdi
2019. február 25. 19:53
Tisztázni kell tartalmilag a Néppárt valós értékrendjét, Európa vízióját. Teljesen értelmetlen tagjának lenni egy migránssimogató pártcsaládnak, amelyik ráadásul USE-t (Európai Egyesült Államok) akar építeni, fokozatosan leépítve a tagországok maradék szuverenitását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!