Április elejétől akár halálra is kövezhetik Bruneiben az LGBT+-párokat

2019. március 27. 10:45

Egy öt évvel ezelőtt leállított btk.-módosítást vezethet be az ázsiai olajszultánság.

2019. március 27. 10:45

Még 2014-ben fogadták el azokat a törvénymódosításokat az olajban gazdag iszlám monarchiában, amely szerint a házasságtőrök és nemi erőszaktevők mellett az egynemű párokat is halálra kövezhetnék, ha bebizonyosodna, hogy szexuális aktus volt közöttük. Ezek bevezetését azóta halasztották, főleg nemzetközi nyomásra, azonban most újra kinyilvánították az ország hatóságai, hogy feloldanák a bevezetés szüneteltetését, és április 3-a után hatályba lépnének.

Ezután azokat az egynemű párokat, akikről bebizonyítják, hogy szexuális aktusban vettek részt, azokat megbotozzák, de akár halálra is kövezhetik. Nemzetközi jogvédő és LMBTQ+-szervezetek most is tiltakoznak, és a döntés felülvizsgálatára szólították fel a monarchiát, amely azonban még a Reuters kéréseire sem válaszolt hétfő óta, így valószínűleg nem fogja meghallgatni a civileket.

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. március 27. 19:50
Na, a buzik most megmutathatják, milyen bátrak: Oda kell szervezni a jövő évi PRIDE-ot! "Meleg büszkeség" most mutasd meg mit tudsz! :-)
kozmosz
2019. március 27. 19:00
"házasságtőrök" DDD Nem házasságtörők?
Akitlosz
2019. március 27. 16:50
Na és? Aki betartja a törvényeket őt nem éri baj. Sem ott sem máshol. Aki meg nem ő így jár. Az meglehet, hogy túlzás ezért a megkövezés, de az is az, hogy csapatokban vonulnak fel a főutakon és az is, hogy propagálhatják az életmódjukat. Tessék a hálószobában tartani a nemi életet magánügyként és akkor senkinek semmi baja nem lesz belőle sem vele!
zakar zoltán béla
2019. március 27. 15:53
lalalálá.........merkelángelissta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!