Az EU szerint jogszerű volt a Rubik-kocka védjegyének törlése

2019. október 24. 12:16

Hibásan védjegyeztették korábban a híres kockát.

2019. október 24. 12:16

Az Európai Unió Törvényszékének csütörtökön kihirdetett ítélete szerint jogszerű a Rubik-kocka formáját öltő európai uniós védjegy törlése. A bírói testület elutasította a londoni Rubik's Brand cég keresetét, és helybenhagyta az uniós védjegyhivatal (EUIPO) döntését, amely szerint a vitatott kockaforma alapvető jellemzőit magán hordozó védjegyet a vonatkozó uniós rendeletet megsértve lajstromozták.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű törvényszékének ítélete szerint a kockaformát nem lehetett volna uniós védjegyként listába venni, mert alapvető jellemzői szorosan kapcsolódnak a védjeggyel ellátni kívánt áru fő funkciójához. Az uniós védjegyhivatal (EUIPO) helyesen minősítette alapvetőnek azokat a műszaki jellemzőket, amelyek alapján törölni kell a védjegyet – mondták ki a bírák.
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
triacus
2019. október 24. 16:35
A törvényszék jelenlegi döntése: https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2019-10/cp190131hu.pdf a Rubik-kocka jelenlegi tulajdonosa az egyesült királyságbeli cégjegyzékben: https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08431416 a védjegybejegyzéseik az Európai Szabadalmi Hivatal oldalán: https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08431416/officers
Józan_ész
2019. október 24. 15:14
Magyarul a bíróság szerint bárki gyárthat Rubik-kocka formájú valamiket, majd mivel valószínűleg a Rubik-kocka név le van védve, más hasonló néven eladhatják majd Rubik-kockaként, mert a "Tisztelt, független" bíróság nem engedte meg a Rubik Ernő által megálmodott kockaformát levédeni, vagyis most már büntetlenül lehet gyártani a hamisítványokat. Legalábbis nekem ez jött le az ítéletből, de lehet, hogy tévedek!
Csomorkany
2019. október 24. 14:38
Valaki érti, miről szól ez a poszt?
olajfa1
2019. október 24. 14:30
Nem értem! Akkor az EU-s Rubik Ernő kockáját az EU nem tartja európainak? Vagy európaiakat nem tartja annyira inteligensnek, hogy a Rubik Kockával játszon? hanem csak eldobni tudják? Most akkor ez hogyan van a "védjegy védése"? Most akkor az Európaiak csak kinai "Rubik kockát" tekergethetnek? No és a kinai "Rubik Kocka"-nak mi a neve? Junkerki kocka kikerekítve? Vagy a kör le"RubikKockásítva"?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!