Továbbra is probléma a légszennyezettség az Unióban

2019. október 16. 15:53

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint, mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség az EU-ban.

2019. október 16. 15:53

Jelenleg a légszennyezettség az elsőszámú környezeti kockázat az emberek egészségére nézve” – írták a friss jelentésben. A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve. A finomrészecskék mikroszkopikus porszemek, amelyek általában a fosszilis tüzelőanyagok égésekor keletkeznek.

A szakemberek arról számoltak be, hogy bár a levegő minősége javulóban van a kontinensen, de nem a kellő ütemben. Rámutattak ennek kapcsán, hogy még nem sikerült elérni sem az EU, sem a WHO célkitűzéseit.

A finomrészecske-koncentráció 2017-ben hét tagállamban, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban, Romániában és Szlovákiában haladta meg az EU-s határértékeket. Bulgária, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia pedig nem teljesítette a finom szálló porra vonatkozó 2015-ös célszámokat.

A légszennyezettség elleni harc egyúttal küzdelem a klímaváltozás és a zajártalom ellen, illetve az egészségesebb életmód érdekében is” – szögezte le az EEA.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. október 17. 09:06
Teljesen szokatlan: Mindenki a másikra mutogat ...
kisgul
2019. október 16. 18:54
Majd Karigeri megoldja ezt IS!
Akitlosz
2019. október 16. 18:29
"Továbbra is probléma a légszennyezettség az Unióban" Akkor talán nem kellene teletelepíteni más szagúakkal más földrészekről.
Megtalálta
2019. október 16. 18:12
Az Unió rohadjon meg, a célszámaival együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!