Kikapott és kiesett a magyar válogatott

2020. január 22. 18:38

Az olimpiai kvótaszerzésre még van elméleti esélye a férfi kézilabda-válogatottnak.

2020. január 22. 18:38

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, szerdán Malmőben, így nem jutott tovább csoportjából, de az olimpiai kvótaszerzésre még van elméleti esélye. A magyarok csak akkor vehetnek részt az áprilisi olimpiai selejtezőtornák egyikén, ha a hetedik helyen zárják a kontinensviadalt, és Szlovénia aranyérmes lesz.

A portugálok a győzelem, a magyarok a pontszerzés kényszerével léptek pályára, hiszen mindkét együttesnek reális esélye volt a továbbjutásra a középdöntő utolsó fordulója előtt. Az ellenfél már a meccs elejétől kapus nélkül támadott, vagyis létszámfölényt alakított ki a magyar kapu előtt, ennek ellenére eleinte felváltva születtek a gólok. Az első félidő felénél a pontatlan magyar lövéseket kihasználva Portugália egy 3-0-s sorozattal ellépett, majd a 23. percben sikerült az egyenlítés.

Támadásban és védekezésben is szinte minden kipattanó labdát a portugálok szereztek meg, ráadásul az első felvonásban öt büntetőt is lőhettek, a hét a hat elleni akcióikkal alaposan megnehezítették a magyar együttes dolgát, így a szünetben 16-14-re vezettek. A magyar csapat ráadásul a hajrában elveszítette Szita Zoltánt, akinek belenyúltak a szemébe. A balátlövőnek kiesett a kontaktlencséje, és mivel a látása sem volt tökéletes, a folytatásban már nem is térhetett vissza a pályára. A második félidő elején néggyel vezetett az ellenfél, amely sokkal frissebb és lendületesebb volt a magyaroknál, és a labdaeladásokat rendre góllal büntette. A 47. percben kialakult a kritikus, ötgólos különbség, ekkor Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, ám a portugálok a folytatásban is rendkívül hatékonyan támadtak, és magabiztosan őrizték a számukra szükséges előnyt. 

A portugálok legeredményesebb játékosa Belone Moreira volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. A magyar kapusok közül Mikler Roland 33 lövésből hetet, Székely Márton nyolcból egyet védett ki. A két csapat hetedik alkalommal találkozott egymással, öt magyar siker mellett ez volt a második portugál győzelem. A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol legyőzte Szlovéniát, és kikapott a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes Norvégiától, valamint Svédországtól és Portugáliától.

(MTI)
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. január 23. 12:42
GRATULÁLOK az EB-szerepléshez, senki nem gondolta, hogy ilyen biztosan jutunk tovább a csoportunkból! TALÁN tényleg nagyon elfáradtak, talán tényleg nyomta őket a tét, talán az ellenfelek már jobban felkészültek belőlük, mint a korábbiak...
gyaloggos
2020. január 23. 12:38
Gyurcsány miniszterelnöksége idején MINDEN IDŐK LEGGYATRÁBB MAGYAR OLIMPIAI EREDMÉNYE! LEHET utánanézni, ha már ebben a topicban sem bírod ki 10 évezés nélkül!
terra
2020. január 23. 08:32
Minden tiszteletem a fiatal magyar csapaté és a szakvezetői gárdáé. Szép volt fiúk!
székelyszó
2020. január 23. 08:13
A sportba sok pénzt kell tenni, az érmek, olimpia nem az egyetlen értékmérő a sikerre. Nézzük meg hány emberre hat, utánpótlás, szülők, szurkolók, edzők, szakemberek...Kimenni egy meccsre és végig izgulni olyan pozitív stressz, amely gyógyító és fiatalító erővel hat a szervezetre. A sport beruházás tulajdonképpen az egészségünk védelmére szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!