Kiáll a szabad véleménynyilvánítás mellett Zuckerberg

2020. február 03. 18:54

A Facebook vezérigazgatója szerint egyre több dolog kerül fel arra a listára, amiről a nyilvánosságban nem szabad beszélni, és ez nem tetszik neki.

2020. február 03. 18:54

A Facebook vezérigazgatója interjúban nyilatkozott a cég új irányvonalát illetően – írja a Dailywire.

Zuckerberg kifejtette, hogy korábban az volt a céljuk, hogy lehetőleg ne bántsanak meg senkit. Szerinte mostanra jutott oda a helyzet, hogy nem kerülhetik el, hogy a saját véleményüknek, alapelveiknek is hangot adjanak, ugyanis ezek egyre vitatottabbak.

A korábbi kommunikációjukat illetően elmondta, hogy az alapján az emberek véleménye meglehetősen pozitív és felszínes lett a Facebookról. Ezek után a véleménynyilvánítás szabadságáról és a cenzúra terjedéséről beszélt.

„A Georgetownon tavaly beszédet mondtam az elveinkről, a szabad szólásról, és ez az a terület, ami érzésem szerint támadás alatt van most. Egyre inkább felszólítanak minket, hogy cenzúrázzunk számos különböző dolgot, ami egyre inkább kényelmetlen a számomra. Úgy érzem, mintha egyre csak növekedne a nyilvánosság előtt ki nem mondható dolgok listája, és ezzel én nagyon nem értek egyet.”

Tisztázta, hogy itt természetesen nem a terrorizmusról, a gyermekek kihasználásáról vagy az erőszakra való felbujtásról beszél. Ezeket továbbra is tiltják, de a jövőben a személyes adatok védelmét komolyabban kívánják venni. Sokak szerint ezzel csak a „rosszfiúkat” védik, de szerinte ez nem igaz.

„Úgy gondolom ez az új megközelítés sokakat ki fog akasztani, de a korábbi hozzáállás is bántott embereket, így kipróbálunk valami újat” – összegezte.

A beszélgetést itt tekinthetik meg.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2020. február 16. 06:06
A Matuska Szilveszter mondhatná: CSÚNYA DOLOG ROBBANTANI!!!!
toef36
2020. február 15. 20:30
Hova áll ki? A hómezőre vagy a Nagyhideg hegyre?
hátakkor
2020. február 04. 19:38
"KIÁLL A SZABAD VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS MELLETT ZUCKERBERG" HaHaHa. Ezt elmondta a kancellár asszonynak is?
gabor7th
2020. február 04. 14:20
Akkor akiket már eddig kitiltott vissza lesz engedve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!