Gyurcsány és a török luzitánok

2020. május 05. 12:38

Isztambuli egyezmény vagy lisszaboni szerződés? Európa Tanács vagy Európai Unió? Ilyen finom megkülönböztetések nem hozzák zavarba a DK első emberét.

2020. május 05. 12:38
null

Összekeverte a lisszaboni szerződést az isztambuli egyezménnyel tegnapi napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Légvonalban több mint 3200 kilométeres a távolság a két város között, a két fogalom között pedig ha lehet, még nagyobb.

Az Európai Unió reformszerződésének is nevezett, a tagállamok által 2007-ben, vagyis Gyurcsány miniszterelnöksége idején aláírt lisszaboni szerződés célja az EU működésének hatékonyabbá tétele volt. A nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló, sokat vitatott isztambuli egyezményhez való csatlakozási lehetőséget 2011-ben nyitotta meg az Európa Tanács, amely viszont nem az EU intézménye. 

A DK elnökének tisztánlátást azonban nem torzítják sem a tények, sem saját hivatali emlékei. 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. június 01. 19:08
Vett néhány földrajzórát Karácsonytól, vagy a zsák, meg a foltja!
Harangláb
2020. május 29. 17:06
KISZ-es korában is egy táblával hadonászva üvölzözte egy tüntetésen, hogy: "Menstruáció!...Menstruáció!!!..." Mire az egyik nála okosabb komcsi oldalba bökte hogy: "Demonstráció az Feri..." Mire ő ajakbiggyesztve megrántotta a vállát: "Mindegy, csak vér folyjon..."
Zozz44
2020. május 28. 00:16
Reméljük holnap az index, atv, 444, 24 ezzel kezdi a jó napot kívánokot:) Ja, nem ők a függetlenobjektívek erről nem számolnak be...
atila68
2020. május 28. 00:15
Az itt üledékként jelenlévő feketeöves trollsereg egy jelentős részének oldalfüggetlenül fogalma nincs Strasbourg szerepéről az EU működésében. Remélem belátod a tévedésed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!