Lazítanak a szigorú muszlim rendszabályokon az Egyesült Arab Emírségekben

2020. november 07. 14:19

A jövőben együtt lakhatnak azok a párok is, akik nem kötöttek házasságot, valamint lazítanak az alkoholfogyasztás szigorú előírásain is.

2020. november 07. 14:19
null

A szombaton bejelentett átfogó szabályváltozások eredményeként a jövőben együtt lakhatnak azok a párok is, akik nem kötöttek házasságot, lazítanak az alkoholfogyasztás szigorú előírásain. Továbbá az eddigi megengedőbb szabályozás helyett emberölésként bírálják el a „becsületgyilkosságokat”.

A WAM helyi állami hírügynökség megjegyezte, hogy a szabadságjogok kiterjesztése beleillik az Egyesült Arab Emírségek változó arculatába, amelyben igyekeznek hangsúlyozni, hogy az ország az iszlám jogrendjével együtt nyitott a nyugati turisták és a befektetők előtt.

A mindennapi életet szabályozó szigor enyhítését nem sokkal azután jelentették be, hogy az Egyesült Arab Emírségek amerikai közvetítéssel történelmi megállapodást kötött Izraellel a kapcsolatok rendezéséről. Megfigyelők szerint a megállapodás egyik következménye, hogy izraeli turisták és befektetések érkezhetnek az Egyesült Arab Emírségekbe.

Az új szabályozás értelmében az Egyesült Arab Emírségekben élő külföldi állampolgárok esetében – akikből nagyjából kilenc jut minden emírségekbeli állampolgárra – a házasságkötésre, a válásra és az öröklési ügyekre már nem a saría (az iszlám jogrend) előírásait alkalmazzák.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa, Dubaj nagy erőkkel készül a világkiállítás megrendezésére, amelyre 25 millió látogatót várnak, és amelytől a kereskedelmi kapcsolatok további élénkülését remélik. A rendezvényt eredetileg 2020 októberétől tartották volna meg, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. november 08. 21:31
Együtt lakhatnak az azonos nemű párok is? Lesz az Egyesült Arab Emírségekben hivatalos lgbtq házasság és felvonulás?
Spiltyu
2020. november 08. 20:26
Pedig Lewis Hamilton még nem is tiltakozott az országban tapasztalható viszonyok miatt az ott rendezendő F1-es futam kapcsán...
koronaszepe
2020. november 08. 10:55
Egy kint dolgozó ismerősöm pár évvel ez előtt autóbalesetet szenvedett. Lerobbant az autója, a leállósávon vészvillogózott, még a háromszöget is kitette, ahogy kell. Egy helyi hülye szabálytalanul akart előzni a leállósávot használva, és hátulról telibe verte az autót. 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta az arab, az ismerősömnek semmi baja nem lett, nem az autóban volt. Bíróság lett belőle, az ismerősömet egy évre kitiltották, haza kellett jönnie. Az indoklás szerint, ha nem tartózkodott volna ott, akkor nem robban le, és nincs baleset. Egészen egyszerűen elképzelhetetlen,hogy egy külföldinek legyen igaza egy helyivel szemben.
Kristály
2020. november 08. 07:56
Ott nem mernek höbö rögni sem a hazaiak sem az EU Soros csicskák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!