Elutasítja a választás felülbírálatát a republikánus vezető

2021. január 06. 21:18

Mitch McConnell, az amerikai Szenátus republikánus többségének vezetője szerint „ha ezt a választást felülbírálnák a vesztes oldalról érkező állítások alapján, a demokráciánk halálspirálba kerülne”.

2021. január 06. 21:18
null

Az amerikai szövetségi Szenátus republikánus többségének vezére, Mitch McConnell megszólalt szerdán a novemberi amerikai választások utólagos felülbírálása kapcsán. Azt mondta: az alkotmány korlátozott szerepet ad a Kongresszusnak. „A választók, a bíróságok és az államok mind döntöttek. Mindannyian megszólaltak. Ha mi felülbíráljuk őket, örökre kárt okozunk a köztársaságunknak”.

A republikánus politikus kifejtette: „Vagy egyre gyorsabban megyünk lefelé egy mérgező ösvényen, ahol csak a választás győztese ismeri el a választás eredményét, vagy pedig még mindig képesek vagyunk az elődeink által mutatott hazafias bátorságra, nem csak a győzelemben, hanem a vereségben is”.

„Ha ezt a választást felülbírálnák a vesztes oldalról érkező állítások alapján, a demokráciánk halálspirálba kerülne” – tette hozzá Mitch McConnell, aki szerint „a kongresszusnak magasztosabb célja van, mint a pártos bosszúállás végtelen spirálja”.

(NPR)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 07. 09:40
már most abban van! csak még nem tudják!
Vallasz Vilmos
2021. január 07. 08:53
Gyáva férgek, féltik a tyúkszaros életüket. A hölgynek is ezért kellett meghalnia a Capitoliumban.
Rocktoberi
2021. január 07. 08:28
Az nem demokrácia ahol a választásokat ilyen pofátlanul el lehet csalni és ahol ez ellen a bíróságok nem tesznek semmit. Sehol nem vizsgálták meg érdemben a bizonyítékokokat. Az USA banánköztársaságok, afrikai országok szintjére süllyedt le.
Abraxos
2021. január 07. 07:58
Ugyan Mr. Mitch. A választások óta már halálspirálban van a demokráciátok. Azzal, hogy elismeritek a csalást és aszisztáltok hozzá mint a majmok. Egy biztos. Én ezután soha nem fogom támogatni, hogy az EU-t is egy ilyen hulladékká alakítsák. Orbánéknak nagyon igaza van amikor a föderalisztikus, USA tipusú európa ellen beszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!