A Facebook letiltotta a burmai puccsistákat

2021. február 21. 12:49

A Facebook vasárnap törölte a Mianmart irányító hadsereg információs Facebook-oldalát, arra hivatkozva, hogy a közösségimédia-platform szabályzata tiltja az erőszak szítását. A Tatmadaw True News Information Team (A mianmari hadsereg valós híreket közlő tájékoztató csapata) nevű Facebook-oldal visszatérően megsértette az erőszak szítását tiltó szabályokat – közölte a Facebook.

2021. február 21. 12:49
null

Előző nap két ember életét vesztette a délkelet-ázsiai ország második legnépesebb városában, Mandalayban, miután a rendőrök éles lőszerrel belelőttek a február 1-i, katonai hatalomátvétel ellen tiltakozó tömegbe. 

A Facebookot az elmúlt időszakban keményen bírálták, amiért nem tesz eleget azért, hogy visszaszorítsa a gyűlöletbeszédet a felületein.      

Mianmarban a hadsereg február 1-jén arra hivatkozva, hogy szabálytalanságok történtek a novemberi választásokon, megakadályozta, hogy a szabadon választott parlament megtartsa alakuló ülését, és őrizetbe vette Aung Szan Szú Kjit. A politikus 2015-ben 25 évnyi erőszakmentes szembenállás után fölényes győzelmet ért el a választásokon, amellyel vége szakadt az öt évtizedes katonai uralomnak a volt Burmában. A hadsereg azóta is komoly befolyással rendelkezett a mianmari politikában.       Vasárnap – az előző napi rendőri erőszakkal dacolva – ismét több ezren vonultak utcára Mianmar számos városában, hogy tiltakozzanak a katonai puccs ellen.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. február 21. 21:49
Mindenki másnak BETILTJÁK, DE ŐK MAGUK HASZNÁLJÁK. Mire??? Mire használják azt, amiről mindenkit letiltanak? Az nekik miért kell???
mokány
2021. február 21. 17:54
Az isis területén végig minden működött, még az ATM is.
NeMá
2021. február 21. 16:13
Lassan egy Facebuk tiltás vetekedik a Nobel béke díjjal!
quantum
2021. február 21. 16:07
Na, megmondák a cukrosnak mit kell csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!