Orosz diplomatákat küldtek haza válaszlépésként

2021. február 08. 18:18

Németország, Lengyelország és Svédország válaszintézkedésként kiutasított egy-egy orosz diplomatát.

2021. február 08. 18:18
null

Németország, Lengyelország és Svédország hétfőn a múltheti orosz lépésekre adott válaszintézkedésként kiutasított egy-egy orosz diplomatát.

Az érintett országok külügyminisztériumainak hétfői közlése szerint

a poznani orosz főkonzulátus, a berlini orosz nagykövetség, illetve a stockholmi orosz nagykövetség

egy-egy munkatársát nyilvánították nemkívánatos személynek.    

 

 

Oroszország kiutasított több európai diplomatát, köztük egyet a német nagykövetségről. Ezt a döntést semmi sem indokolta" - olvasható a német külügyi tárca közleményében.    

„Válaszul arra, hogy az orosz külügyminisztérium alaptalanul kiutasított egy lengyel diplomatát, Lengyelország külügyminisztériuma ma a kölcsönösség elve alapján és Németországgal, illetve Svédországgal egyeztetve úgy határozott, hogy nemkívánatos személlyé nyilvánítja a poznani orosz főkonzulátus egyik munkatársát” – közölte a lengyel diplomáciai tárca Twitter-oldalán.    

 

 

Tájékoztattuk az orosz nagykövetet, hogy a diplomáciai képviselet egyik munkatársát felszólították Svédország elhagyására. Ez határozott válasz a svéd diplomata elfogadhatatlan kiutasítására, aki csak a kötelességét tette" - írta Ann Linde svéd külügyminiszter mikroblogján.    

 

 

Az ügy előzménye, hogy az orosz külügyminisztérium pénteken közölte:

Oroszország kiutasít svéd, német és lengyel külképviseleti alkalmazottakat

arra való hivatkozással, hogy nem engedélyezett tüntetésekben vettek részt. A diplomatáknak az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására megszervezett tüntetéseken való jelenlétéről az elmúlt napok során videofelvételeket mutattak be az orosz tévécsatornákon.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. február 09. 11:38
Putyin meg fogja torolni! Szerintem minden a barancshoz tartozó nagykövetet hazazavarni és a nagykövetségeket lezárni és tulajdonukat elkoboznik.A nyugat nem ért a szépszóból akkor erőt kell alkalmazni.
Burmin
2021. február 08. 20:51
Mondjuk egy diplomatának miért dolga egy tüntetésen részt venni nem tudom...
VakzKommondor
2021. február 08. 20:45
Itt egy megadja Van itt a mandin is https://444.hu/2021/02/08/megadja-nektek-a-megadja-testver Pokorni haverjai
Boogie85
2021. február 08. 20:42
Diplomaták tüntetnek a helyi kormány ellen. Természetesen haza kell küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!