Osztrák miniszter: Össze kell fogni a politikai iszlámmal szemben

2021. február 17. 16:21

Szorosabb együttműködést akar kialakítani Ausztria és Svédország az iszlamizmussal szembeni küzdelemben – közölte szerdán Susanne Raab osztrák integrációs miniszter.

2021. február 17. 16:21
null

Susanne Raab szerint kedden Morgan Johansson svéd igazságügyi- és bevándorlási miniszterrel folytatott megbeszélése során a hatékonyabb információcseréről egyeztettek. A tárcavezető közölte, hogy a tavaly novemberi, Bécsben elkövetett terrorcselekmény óta több hasonló megbeszélését folytatott a témában európai hivatali partnereivel. Mint mondta, svéd kollégájával megvitatta azokat a lehetőségeket is, hogy miként lehetne európai szinten fellépni a szélsőségek és a politikai iszlám veszélyes ideológiája ellen.

Hozzátette, hogy a beszélgetésben megvitatták a tavaly alapított Politikai Iszlám Dokumentációs Központjának feladatait is.  

„A radikális tendenciák Európa-szerte tapasztalható növekedése tükrében európai összefogásra van szükség a radikalizmussal és a politikai iszlámmal szemben” – jelentette ki Raab.    

November 2-án az osztrák hatóságok által Kujtim Fejzulai néven azonosított – albán gyökerekkel rendelkező – merénylő négy embert ölt meg, huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában egy zsinagóga közelében, mielőtt a hatóságok végeztek volna vele. Az APA osztrák hírügynökség értesülései szerint a terrorista a állandó látogatója volt Hasnerstraße utcában található hírhedt bécsi mecsetnek, amelyet a hatóságok többször is említettek a szélsőséges iszlamista körökkel összefüggésben.

(MTI)

(Nyitókép forrása: Instagram)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. február 18. 16:43
szárnyas kapukkal... kérjetek bocsánatot, köcsögök!
rudolfkis
2021. február 18. 08:09
Mindig is kétszínű politikát folytattak az osztrákok, meg akarnak felelni Berlinnek.
kingsjewel
2021. február 17. 21:00
Késtetek kb 50 évet. De a legjobb az lett volna, ha be sem engedik őket.
anegy_
2021. február 17. 17:22
Na, szép jó reggelt nektek is "sógorok" ! Összefoghattok ti bárkivel a nyugati térfélen egészen a Kanári-szigetekig, a szarból már kimászni nem tudtok, csak belefulladni. Az utóbbinál tartotok, fulladoztok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!