Szlovéniában könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták a járványügyi intézkedések ellen tüntetőket

2021. október 06. 07:31

A korlátozások ellenére tüntettek a járványügyi intézkedések ellen, be kellett vetni a rendőrséget is.

2021. október 06. 07:31
null

Noha a szlovén kormány keddre és szerdára, az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó idejére Ljubljana egyes területein, Bledben és Brdo pri Kranjuban korlátozta a szabad mozgást, néhány ezren ismét tüntettek Ljubljana főterén, a Köztársaság téren – jelentette a szlovén közszolgálati televízió (RTV) kedden. Szlovéniában negyedik hete tüntetnek a kormány és az által hozott járványügyi intézkedések ellen.

A rendőrség a tömeg feloszlatására könnygázt és vízágyúkat vetett be.

A tüntetők kövekkel és égő fáklyákkal dobálták meg a rendőröket és az újságírókat. Az N1 kereskedelmi hírcsatorna ljubljanai irodájába könnygázt dobtak be, és betörték a bejárati ajtó ablakát.

A kormány hétfőn aktiválta a rendőrségről szóló törvény 9. cikkelyét, amely kimondja: a közrend súlyos megsértése vagy annak valószínűsége esetén a belügyminiszter javaslatára a kabinet elrendelheti, hogy a hatóságok bizonyos területeken, nyilvános helyeken korlátozzák vagy teljesen betiltsák a szabad mozgást.

Az intézkedés legfeljebb hét napig lehet érvényben.

(MTI)

Nyitókép: Ljubljana, 2021. október 5.
Az új koronavírus elleni oltások és a vírussal szembeni védettséggel nem rendelkező embereket érintő korlátozások ellen tüntetők egyike rátapos egy rendőrségi könnygázgránátra a szlovén fővárosban, Ljubljanában 2021. október 5-én.
MTI/AP/Petr David Josek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2021. október 06. 09:38
"Mivelhogy lassan mindenki ismer olyan embert, akinek ilyen vagy olyan mellékhatások jelentkeztek az oltástól (szívizomgyulladás, látásromlás/vesztés, idegrendszeri rendellenességek, gyulladásos betegségek romlása, ne adj isten oltás után napokon belüli halálozás), ezért teljes joggal tüntetnek az emberek." Na, én egyetlen egyet sem ismerek ilyet. Kivétel lennék?
VeJoLa
2021. október 06. 09:33
Nagyon sajnálom, hogy Szlovénia is a vakcina-apartheid útjára lépett. Gyalázat, ami világszerte folyik az emberek ellen. Az EU kezd egy félelmetes hellyé változni. - Szeretném, ha nálunk nem uralkodna el a pandémiatéboly, aminek a pusztításáról elképesztő dolgokat lehet olvasni.
MaBaker
2021. október 06. 09:03
Elmondom amit szándékosan kihagytak a cikkből. Az emberek azért tüntetnek, mert Szlovéniában kötelező covid oltáshoz kötötték a munkavégzést úgy amblokk. Ha nem oltatod be magad, éhenhalsz, vagy dolgozhatsz feketén. Mivelhogy lassan mindenki ismer olyan embert, akinek ilyen vagy olyan mellékhatások jelentkeztek az oltástól (szívizomgyulladás, látásromlás/vesztés, idegrendszeri rendellenességek, gyulladásos betegségek romlása, ne adj isten oltás után napokon belüli halálozás), ezért teljes joggal tüntetnek az emberek. Ami ijesztő, hogy a komplett média elhallgatja ezeket a dolgokat és úgy tesznek mintha minden teljesen rendben lenne. A jelek alapján nálunk is ugyanez fog lejátszódni a választás után, vagy még előtte. Ez az igazi diktatúra, nem az amit a ballibek évekig hánytorgattak fel Orbánnak.
cutcopy
2021. október 06. 07:47
Ha belegondolok nálunk 12 éve nem volt tömegoszlatás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!