Plágiumbotránya után visszavonja könyvét a boltokból a német zöldpárt társelnöke

2021. november 18. 16:59

Annalena Baerbock forrásmegjelölés nélkül használta mások szövegeit.

2021. november 18. 16:59
null

Szomorú vége lett Annalena Baerbock, a német Zöldek társelnöke és egykori kancellárjelöltje könyves karrierjének: a szeptemberi választás előtt megjelentetett könyvét, a Jetztet visszavonják a könyvesboltokból – írja a Cicero.

A Mandineren is beszámoltunk arról, hogy a politikus könyvének megjelenése óta egymást érik a plágiumbotrányok a kötet kapcsán. Baerbock ugyanis számos helyen forrásmegjelölés nélkül vett át szövegeket, sajátként tüntetve fel őket. A kiadó és a szerző ezért azt tervezték, hogy a könyv e-könyves kiadásában majd feltüntetik a forrásokat, de ez végül nem valósul meg.

A választási kampány és az azt követő koalíciós tárgyalások nem tették lehetővé a szükséges kiegészítések megtételét. Beláthatóan a következő hónapokban sem fog ez változni” – közölte most Annalena Baerbock.

A kiadó ezért most úgy döntött, hogy eltávolítja a könyvesboltokból a könyvet.

 

A nyitóképen: Annalena Baerbock a Jetzt bemutatóján. Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. november 19. 08:08
Már csak az a kérdés, hogy kiktől és mennyit vett át s hogy ezt tudja e egyáltalán? Mert csak akkor probléma beírni az amúgy is elektronikus szövegszerkesztőben a hiányzó hivatkozások szerzőinek a nevét és a megjelenés évét, ha nem tudja! Egy észkombájn a lemondott államfőnkre utalt sunyin, csak hát ott az adatok voltak azonosak, viszont azok a NOB. jegyzőkönyveiből származtak, ergo nem a bolgár kéziratából! DE még ha onnan is, egyrészt mert az pont a NOB-tagok számára készült (s SP NOB alelnök volt akkor!), másrészt mivel nem a bolgár szerző saját, eredeti szellemi terméke volt, hanem csak egy másolat, összefoglaló a NOB iratok alapján! Talán más adatokat kellett volna írni a modern olimpiákról (hol, hányban, résztvevők, sportágak, nyertesek, stb), mert azokat már valaki összeszedte s leírta? Ezen az alapon minden iskolai tankönyv , lexikon tele kellene legyen hivatkozásokkal.
packó_
2021. november 18. 22:50
Miniszternek azért jó lesz.
nemecsekerno_007
2021. november 18. 22:01
Annyira tipikus.
Box Hill
2021. november 18. 21:28
A visszahívás nem változtat azon, hogy a bűncselekmény megtörtént.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!