Bebörtönözték a börtönőröket (VIDEÓ)

2021. november 16. 22:36

„Milyen hülyeség őt őrizni, hiszen ő őr!”

2021. november 16. 22:36
null

Letartóztattak és őrizetbe vettek hét börtönőrt Kenyában, miután három rab megszökött egy szigorúan őrzött börtönből – adta hírül kedden az afrikai ország belügyminisztere. A három elítélt terrorizmussal kapcsolatos bűntettekért került börtönbe.

Az első vizsgálat szerint szökésüket az őrök hanyagsága és szakmai hozzá nem értése tette lehetővé, ezért vettek őrizetbe hetet is közülük.

Fred Matiangi belügyminiszter nyilatkozatban fogadkozott, hogy nemcsak alaposan kivizsgálják az esetet, hanem azon is igyekeznek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló. Hozzátette hogy tömeges hajtóvadászatba kezdtek a három szökevény kézre kerítéséért, mert veszélyes bűnözők, ugyanakkor nyugtatta is a lakosságot, hogy ne essen pánikba, mivel a biztonsági hatóságok riadókészültségben vannak.

Úgy tűnik nem örök érvényű igazság a Mothy Python legendás filmjében, a Gyalog Galoppban szereplő őr kijelentése, miszerint „milyen hülyeség őt őrizni, hiszen ő őr!”

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoel
2021. november 17. 07:35
Ebből az egész cikkből csak a Gyalog galopp-jelenet ér valamit. Az, hogy a mandrillok nem képesek normálisan megszervezni semmit, ami az államapparátus működtetéséhez szükséges, nem újdonság.
annamanna
2021. november 17. 02:47
hasonló: "Az iskola előtt találtak egy halotti anyakönyvi kivonatot. Jogos tulajdonosa átveheti november 6-tól félfogadási időben az iskolában." https://www.facebook.com/photo/?fbid=4533484293385647&set=a.540128232721293
annamanna
2021. november 16. 23:28
A hanyag börtönőr egyik első irodalmi megörökítése valószínűleg ez a jelenet: Apcsel 16,23-40 És miután sok ütést mértek rájok, tömlöczbe veték őket, megparancsolva a tömlöcztartónak, hogy gondosan őrizze őket. Ki ilyen parancsolatot vévén, veté őket a belső tömlöczbe, és lábaikat kalodába szorítá. Éjféltájban pedig Pál és Silás imádkozván, énekkel dicsőíték az Istent. A foglyok pedig hallgatják vala őket. És hirtelen nagy földindulás lőn, úgyannyira, hogy megrendülének a tömlöcz fundamentomai; és azonnal megnyílának az ajtók mind, és mindnyájoknak a bilincsei feloldódnak. Fölserkenvén pedig a tömlöcztartó, és látván, hogy nyitva vannak a tömlöcznek ajtai, kivonva fegyverét, meg akará magát ölni, azt gondolván, hogy elszöktek a foglyok. Pál azonban nagy fenszóval kiáltá, mondván: Semmi kárt ne tégy magadban; mert mindnyájan itt vagyunk! Az pedig világot kérve beugrott, és remegve borult Pál és Silás elé, És kihozván őket, monda: Uraim, mit kell nékem cselekednem, hogy idvezüljek? Azok pedig mondának: Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe! És hirdeték néki az Úrnak ígéjét, és mindazoknak, kik az ő házánál valának. És az magához vévén őket az éjszakának azon órájában, megmosá az ütésektől; és megkeresztelkedék azonnal ő és az övéi mindnyájan. És bevivén őket házába, asztalt teríte nékik, és egész háznépével egyben örvendeze, hogy hitt az Istennek. Ebből a jelenetből én azon gondolkoztam el, hogy mégis miképpen lehetséges, hogy a börtönőr csak utólag észlelte azt, hogy hiányoznak a foglyok, de az egész sztorit, a földrengést, a bilincsek leesését, a zűrzavart és a bizonyára hangos kiáltozást egyáltalán nem vette észre? Mégis hogyan lehetséges mindezt nem észlelni azonnal, real time-ban? Csak egy magyarázat lehet minderre, szerintem, mégpedig az, hogy a börtönőr delírium tremensben volt, teljesen kiütve, teljesen öntudatlanul, mozgásképtelenül, és már csak akkor volt képes meglátni, hogy valami orbitális dolog történt, amikor végre magához tért, mert az ige ezt mondja: "Fölserkenvén pedig a tömlöcztartó, és látván, hogy nyitva vannak a tömlöcznek ajtai". Tehát el volt terülve addig, de addig, hogy még a hangos éneklés, a földrengés, a bilincsek leesése, a hangos kiáltozás, a rabok izgatottsága, a mozgás, veszekedés stb sem zavarta meg, szóval csak jóval később kelhetett fel. Öngyilkos pedig valószínűleg azért akart volna lenni, mert valószínűleg már korábban is figyelmeztették, hogy ilyen hanyagul nem láthatja el a munkáját, talán már korábban is megbüntették, és félt attól, hogy mi lenne a következménye annak, ha ez kiderül - őt megölik, biztosan megölik, hát legalább megelőzi a szégyenteli kivégzést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!