Külföldi ügynöknek minősítettek Oroszországban egy LMBTQ-jogvédő csoportot és több ügyvédet

2021. november 09. 14:20

A Russian LGBT Network 2006 óta tevékenykedik és 17 irodája van országszerte.

2021. november 09. 14:20
null

Külföldi ügynöknek minősítették az orosz hatóságok a Russian LGBT Network nevű jogvédő csoportot és több ügyvédet. A Russian LGBT Network 2006 óta tevékenykedik és 17 irodája van országszerte. A szervezet munkájának egyik fő fókusza, hogy

megmentse a homoszexuális embereket Csecsenföldön a helyi hatóságok egyre inkább elharapódzó erőszakos támadásaitól

– írta az AP hírügynökség.

Ivan Pavlov ügyvéd és négy volt kollégája szintén rákerült a külföldi ügynökök listájára hétfő este. Ők annak a Team 29 nevű jogász- és újságírószervezetnek voltak egykor a tagjai, amely hazaárulási, kémkedési és információszabadsággal kapcsolatos ügyekkel foglalkozott. A Team 29, üldöztetéstől tartva idén beszüntette működését - idézte fel az amerikai hírügynökség.

Pavlov ellen, aki egy hazaárulással vádolt újságíró ügyvédje volt, az orosz hatóságok nyomozást indítottak, azzal vádolva őt, hogy egy rendőrségi vizsgálathoz kapcsolódó információkat tett közzé. Pavlov időközben elhagyta Oroszországot, és Georgiában telepedett le az AP szerint. Az utóbbi hónapokban az orosz kormány számos független médiumot, újságírókat és jogvédő csoportokat minősített külföldi ügynöknek – emlékeztetett a hírügynökség, hozzátéve, hogy ezek közül legalább kettő fel is hagyott addigi tevékenységével, attól tartva, hogy ellenkező esetben további szankcióknak lenne kitéve.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció
Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. november 10. 16:23
Virginia állambeli választások eredményei alapján, mégis csak az oroszok döntöttek jól!
Dorset Naga
2021. november 10. 13:19
Putyin szakmájából fakadóan messziről felismeri ezeket az arrafelé tájidegen eszmék hordozóit.
Papamaci1957
2021. november 10. 09:28
Majd megtanulják: A laska nem étel, A sör nem alkohol, Az asszony nem ember, A Medve nem játék! Let's go Brandon!
Valandil
2021. november 10. 08:29
Szájbaszexuált mti: Georgia Alabama mellett van. Grúziáról írtok. (Igen, a grúzok kérték, hogy Georgiának nevezzék őket a hivatalos kapcsolatokban. Ez nem az. Németországot sem hívjuk Bundesrepublik Deutschlandnak.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!