Lukasenka beleegyezett, hogy tárgyaljon az EU-val

2021. november 17. 18:50

A megállapodás híre előtt két napon belül másodszor beszélt egymással telefonon Merkel és Lukasenka.

2021. november 17. 18:50
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megegyezett Angela Merkel ügyvezető német kancellárral abban, hogy fehérorosz tisztségviselők tárgyaljanak az Európai Unióval a fehérorosz-lengyel határon kialakult migránsválságról – közölte szerdán a fehérorosz elnöki hivatal.

A megállapodás híre előtt két napon belül másodszor beszélt egymással telefonon Merkel és Lukasenka. Brüsszeli álláspont szerint Lukasenka szándékosan idézte elő a határmenti migránshelyzetet és részben megtévesztő üzenetekkel irányított több ezer illegális bevándorlót a lengyel határhoz.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Jauhen Jercsak

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. november 18. 14:54
Zárd el a csapokat fagyon be a seggük a fasisztáknak!!!!! A k" anyukat minden áron birtokolni akarják egész Európát, hozzák az áramot meg a gázt a drága amerikai barátainktól!!!!
hegyaljai
2021. november 18. 08:38
Súlyos hiba szóba állni vele. Ki van tagadva a klubból, szankciók vannak ellene, és most kiderült róla hogy mégis tárgyalóképes? Szerintem az EU, és főleg Lengyelország képes az általa tervezett diverzáns akciót kivédeni. A végén ott fognak neki maradni a muszlim harcosok. Főhet a saját maga által kreált levesben. Még hogy elzárni a gázt? Egy ilyen zsarolóval nem szabad leülni egy tárgyalásra.
BobbyBacsi
2021. november 18. 07:25
Nem ám lezsírozzák hogy csinálnak egy új Török mintájú menekült projektet..1-2milla migrit hogy lehet megállítani?Mert hát ugye azért ott mégis csak van egy Fekete és Földközi-tenger... Van az a pénz hogy Lukosenka bele menjen,pláne ha még rákontráznak azzal hogy békén is hagyják. Az is sokat mondó hogy egy olyan elnök aki a saját népét így elnyomja,a migriknek tábort épít "magától"!!!! Persze "saját lóvéból" ..ennyi szankció után!Hogyne!Ja Ursula tegnap jelentette be hogy tolni fogják a lóvét! A mutti az egyik legbefolyásosabb politikus rengeteg ismerettséggel..és van köztük jócskán akinek bevándorláshoz érdeke fűződik ...rengeteg-rengeteg pénzel Nehogy igazam legyen :(
Ferenc pápa
2021. november 18. 00:29
Lement az EU szintre? Fúj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!