Olaf Scholz: Ki kell terjeszteni a többségi döntéshozatalt az EU-ban

2021. december 15. 11:42

A német kancellár hídépítésről és jogállamiságról beszélt.

2021. december 15. 11:42

Ki kell terjeszteni a minősített többségi döntéshozatalt az Európai Unió Tanácsában – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a német szövetségi parlamentben (Bundestag). Az egy hete hivatalba lépett kancellár a kormányának programját ismertető 84 perces beszédének utolsó, nemzetközi ügyekről szóló részében kiemelte, hogy Németországnak az eddigi kormányok irányvonalát követve továbbra is „hidakat kell építenie” az EU-ban, az összetűzések,

hangos viták helyett a tárgyalásra, egyeztetésre kell törekednie.    

A polgárok joggal várnak el cselekvőképességet az EU-tól, ezért a Lisszaboni Szerződés adta mozgásteret kihasználva ki kell terjeszteni a többségi döntéshozatalt – mondta. Ez erősíti, és nem gyengíti a szuverenitást – húzta alá Olaf Scholz. Arról is szólt, hogy Németország elkötelezi magát a közösség alapját alkotó értékek, a szabadság, az emberi méltóság, a demokrácia és a jogállamiság mellett, és „védelmükben világosan és egyértelműen kiáll az Európai Bizottság, mint a szerződések őre mellett”.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. december 16. 00:32
Csak nehogy pofánvágja a többségi döntéshozatal a németeket: ha a mediterrán államok a V4-ekkel összefognak, az alsó hangon is Portugália. Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Görögország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország gazdasági koalícióját jelentené. Nem is szólva az ingadozó Romániáról, Ausztriáról, Lettországról, Litvániáról, Észtországról illetve Horvátországról és Szlovéniáról, akik közül kettő-három is csatlakozna szavazáskor. Megnézem majd a buta Scholz fejét mit tesz akkor... Macron pont emiatt ásta el a csatabárdot és jött el a FŐNÖKhöz (Orbán Viktor), hogy ennek részleteit kidolgozzák. Scholz nem fog örülni, ha a többségi döntés szabályai átmennének...
amca
2021. december 15. 22:28
Schwetzes dumme Olaf. Érted mit jelent ? Wiedersehen By-by Do vidjenja paka-paka Szia Do svidánija Ciao
certus
2021. december 15. 21:51
" ezért a Lisszaboni Szerződés adta mozgásteret kihasználva ki kell terjeszteni a többségi döntéshozatalt – mondta" Az speciel elég szabatosan írja le, mikor lehet többségi. Nem lehet kiterjeszteni.
Magyarvagyoknemturista
2021. december 15. 21:49
Érdekes. Ha ki kell terjeszteni akkor ez már van! Na de ez hogy lett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!