A tálibok elrendelték a bolti próbababák lefejezését

2022. január 03. 17:34

Állításuk szerint a próbababák az iszlám által tiltott „bálványok”.

2022. január 03. 17:34
null

Az afganisztáni Herat városában a boltosok azt a parancsot kapták, hogy távolítsák el a női próbababák fejét – írja a Neokohn. A tálibok állítólag úgy vélik, hogy a próbababákat „bálványként imádták”, és mivel a Korán a bálványimádást megbocsáthatatlan bűnnek tartja, ezért a próbababák fejének mennie kellet.

A próbabábuk fejének eltávolítására az „Erkölcsterjesztési és Erkölcstelenség-megelőzési minisztériuma” adott utasítást. A minisztérium helyi osztálya figyelmeztetett, hogy súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik figyelmen kívül hagyják a parancsot. A helyi minisztérium igazgatója állítólag azt vizsgálja, hogy a női próbababák arca ellentétes-e a saría törvényeivel. Míg az eredeti utasítás szerint az összes próbabábut el kellett volna távolítani, a kompromisszum értelmében csak a fejeket távolították el.

A környékbeli boltosok állítólag megdöbbentek, mivel egy-egy bábu nagyon drága, akár 200 dollárba is kerülhet.

Nyitókép: Lafforgue Eric / hemis.fr / AFP. Illusztráció.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2022. január 05. 21:32
Ilyen szép lefejezés-elvonási tüneteket ritkán lát az ember.
crydog
2022. január 05. 16:20
Ha nem fejezel, lefejezünk..
Dr. Greta Grünberg
2022. január 05. 13:44
A rasszista narancstalibán a fekete próbababákkal akar végezni, pláne, ha azok dzsendersemlegesek.
Gyzoltan
2022. január 05. 08:56
Olvasom a sok süket süketelést! -hát senki nem ismeri fel a történteket? -pedig olyan kézenfekvő... A tálibok egyszerűen elirigyelték, hogy minden, embertől elrugaszkodott művészeti irányzattal, ideológiákkal, a zárt-körű kiválasztott liberálisok sújtották az emberiséget, megtörve az átkot, a fejetlen emberiségre utalva, bejelentkeztek a művészvilágba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!