Ausztráliában ultimátumot kaptak az oltásellenes tüntetők, kezdődhet a tömegoszlatás

2022. február 13. 13:48

Az ausztrál rendőrség vasárnap estig adott haladékot a koronavírus elleni oltási kötelezettség ellen a fővárosban tüntetőknek, hogy elhagyják a helyszínt.

2022. február 13. 13:48
null

A rendőrség részéről nem közölték, milyen intézkedéseket tesznek, ha a tüntetők nem tesznek eleget a felszólításnak. Canberrában a hét végén több ezer ember gyűlt össze. A demonstrációk miatt le kellett mondani egy népszerű jótékonysági könyvvásárt, utakat torlaszoltak el, és leállt a forgalom. Helyszíni beszámolók szerint egy csaknem 100 emberből álló csoport a parlament épülete elé vonult.    

Egyelőre senkit nem tartóztattak le, jóllehet szombaton három tiltakozót őrizetbe vettek. Mindeközben Új-Zélandról is tüntetéseket jelentettek, a megmozdulások immár hatodik egymást követő napja folynak. Szombaton több százan gyűltek össze a wellingtoni parlament közelében, a kanadai kamionosok példáján felbuzdulva a tüntetők teherautóikkal, furgonjaikkal és motorkerékpárjaikkal elfoglaltak és elzártak több utcát.    

Sajtóforrások mindazonáltal rámutatnak arra, hogy a két országban a demonstrációkon résztvevők száma viszonylag alacsony, az oltási kampányt a többség támogatja, és magas az átoltottság is. Az elmúlt 24 órában Ausztráliából 22 750, Új-Zélandról pedig 810 új fertőzést jelentettek, az utóbbi esetében a szám csaknem duplája az előző nap igazoltakénak.

(MTI)

Fotó: STR / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rézvirág
2022. február 15. 11:53
Vége, uncsi, nyaralni akarok, nyaralni akarok, NYA-RAL-NI-A-KA-ROK, toporzékolok, szabotálok, vegyélfelteötmaszkot, blablabla....... Mint a 10 éves lányom, komolyan. Be vagy oltva 3X? Akkor meg mi az isten bajod van? Akar még tőled bárki is bármit?! Miben vagy korlátozva itt Magyarországon?! Boltok, éttermek nyitva, tömegrendezvények megtartva, iskolák működnek, hogy nyaralni akarsz, azt beszéld meg azzal az országgal, ahova menni akarsz. Írtam 2 tényt. Melyik nem igaz?! Erre persze nincs válasz.... Elképesztő, hogy létrejött egy vészhelyzet, ami még nem fordult elő a nagyszüleink idejében sem...akkor az nem is létezik, csak kitalált..... Elképesztő, hogy ha egy ilyen helyzetet az orvostudomány nem old meg add meg uram isten de azonnal, az számotokra konkrétan elképzelhetetlen...."csak kísérletezik"....igen, kísérletezik, ez van, mégis mi a tökömet csináljon valamivel, amivel először szembesül?! Ja, hogy ne rajtunk....HÁT KIN???? Az van, hogy vagy a kísérlet, vagy a vírus...és ez NEM egyénre lebontható döntés, lásd. azt a két tényt....ez van... Értem én, már két éve tökölnek vele, belénk döftek két-három "kísérleti" oltást -ami mellesleg rengeteget segített, talán képes vagy grafikonokat értelmezni- hát ennél több időt nem nyerünk nekik, jöjjön a vírus. Legyen. Remélhetőleg már kinyírta saját magát. És a jövőben Isten óvjon minket mindentől, ami minimális kollektív fegyelmet igényel...mert akkor nekünk annyi.
zara
2022. február 14. 11:48
'több százan gyűltek össze' inkább százezrek... https://youtu.be/2t3-gjsatMs idióta propagandalap...
Rézvirág
2022. február 14. 08:02
Engem még mindig, a mai napig meglep, hogy itt a Mandin olyanok, akikkel különben 100%-ban egyetértek, tök értelmes emberek, ellene vannak egy pandémia közepén a kötelező védőoltásnak... Hogy nem fogják fel, hogy egy eü rendszer össze tud omlani akkor is, ha az a kór nem halálos, hogy a mutációk esélye annál nagyobb, minél többen elkapják...eszem megáll....
békalepcse
2022. február 13. 18:44
Valakiknek roppant fontos hogy senki ne úszhassa meg az oltást, vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!