Az új-zélandi rendőrség nem vetné be a Macarenát vagy a Baby sharkot az oltásellenesekkel szemben

2022. február 14. 12:15

„Jobb lett volna más módon megoldani a problémát” – fogalmazott az új-zélandi rendőrfőkapitány.

2022. február 14. 12:15
null

Nem ért egyet az új-zélandi rendőrség azzal, hogy a törvényhozás illetékesei üvöltő zenével, a többi között a Macarenával próbálták meg szétoszlatni a parlament gyepén tábort vert oltásellenes tiltakozókat – derül ki az új-zélandi rendőrfőkapitány hétfői nyilatkozatából. „Ezek nyilvánvalóan nem olyan módszerek és eszközök, melyekkel egyet tudunk érteni, és jobb lett volna más módon megoldani a problémát” – fogalmazott Corrie Parnell a Radio New Zealand adásában.

A parlament biztonsági szolgálata vasárnap, a parlament döntése alapján, az automata locsolórendszer bekapcsolásával és hangszórókból bömböltetett slágerekkel próbálták meg elűzni a parlamentnél összegyűlt oltásellenes tiltakozókat. Felcsendült a Baby shark, a Macarena és Barry Manilow Mandy című száma is. Válaszul a tüntetők táncolni kezdtek, és a saját kedvenceiket kezdték üvöltetni.

Parnell szerint mindez csak megerősítette a tiltakozók elszántságát. A főkapitány tárgyalásra szólította fel a tüntetőket, és világossá tette, hogy nem szeretnék tömeges letartóztatásokkal megoldani a kialakult helyzetet.

A rendőrség csütörtökön még erőszakkal próbálta meg eltávolítani a tüntetőket. Mintegy 120 embert őrizetbe vettek, de a tiltakozók ettől is csak elszántabbak lettek. Azóta az új-zélandi hatóságok erőszak alkalmazása nélkül próbálják jobb belátásra bírni az oltáselleneseket.

Jacinda Ardern kormányfő nem nyilatkozott a parlamenti szónikus hadviselés alkalmazásáról, ám az ellenzék nem hagyta szó nélkül az incidenst, amelyért Trevor Mallard parlamenti elnököt tették felelőssé. Ellenzéki vezetők szerint a tüntetőkkel szembeni eljárás szégyenteljes és hatástalan volt, ráadásul csak rontott a helyzeten.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/New Zealand Herald/George Heard

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alvarez
2022. február 14. 18:15
Én ezt játszanám nekik végtelenítve, bár ezt látni is kell: https://www.youtube.com/watch?v=oNiqVOmZ5wc
ujujuj
2022. február 14. 13:37
Mondjuk abban egyetértek, hogy ezeket a ... khmm... "zenéket" lejátszani valóban emberiség ellenes bűntett, de nincs megoldás, mert a jó zenére meg csak gyűlnek a tüntetők. Van még a konvencionális vízágyú, de arra megint csak húznák a szájukat.
zara
2022. február 14. 12:39
idióták vagytok az 'oltásellenes ' propagandátokkal...igazából saját magatokat járatjátok le....fuck off egyébként meg az nwo ban már nem szabad tiltakozni vagy mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!