EP-képviselő: Uniós jogot sért a Bizottság a magyar helyreállítási források visszatartásával

2022. február 08. 14:33

A helyreállítási forrásnak nem szabadna egyenlőtlen helyzetet teremtenie.

2022. február 08. 14:33
null

Az európai uniós jogot súlyosan sértő, egyenlőtlen helyzetet teremt a tagországok között, és károsítja Magyarország és Lengyelország versenyképességét az, hogy az Európai Bizottság visszatartja az e két tagállamnak járó helyreállítási forrásokat – hangsúlyozta Győri Enikő, az Európai Parlament (EP) fideszes képviselője.

A képviselő az EP gazdasági és monetáris bizottságának hétfői ülésével kapcsolatban nyilatkozott, amely során emlékeztette Valdis Dombrovskis ügyvezető európai bizottsági alelnököt és Paolo Gentiloni gazdaságpolitikáért felelős biztost, hogy

a helyreállítási alap egyik fő célja, hogy minden tagállam számára egyenlő feltételeket biztosítson a gazdasági talpraálláshoz.

„A magyaroknak járó pénzek visszatartása pedig ezzel a céllal ellentétes” – hangsúlyozta.

A képviselő közölte: kérdésére, miszerint egyes országok helyreállítási tervének jóváhagyása nem teremt-e egyenlőtlen feltételeket, nem kapott érdemi választ a bizottsági tisztviselőktől, amint arra sem, mi a pontos jogalapja a források visszaállításnak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Virginia Mayo

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. február 09. 13:27
Lehetne inditani egy pert a bizottság ellen, mivel az elmaradt pénz lassabb növekedést okoz, ami veszteséggel jár. Ez a veszteség a bizottság döntésének a következménye.
simonvitéz
2022. február 09. 06:54
Olyan szinten nyitott már a magyar gazdaság, hogy 2024ben szerintem be lehet vállalni egy népszavazást a kilépésrol. A lengyelekkel együtt természetesen. Meglátjuk, az EU tótumfaktumjai hogy reagálnának, ha egyszerre két ország akarna kilépni, majd 50 milliós népességgel. Én azt sem látom, hogy a görögöknek annyira megérte volna az EU-ban lenni mostanra már alig maradt valamijuk, adosságuk meg az egekben.
jánosbácsi
2022. február 08. 20:29
Uniós jog nincs csak fideszes jog van.
Ízisz
2022. február 08. 20:05
Értem és megértem az álláspontodat, logikus és racionális... A te érvelésed szerint igazad is lehet... Viszont abban is biztos vagyok, hogy nagyon sok mindent nem tudunk, tudhatunk a politikai háttér játszmákról, ami most is folyik a világunkban... (Rájöttem, hogy én például úgy hozok fontos döntéseket, hogy az érzéseim gondolatokká formálódnak és úgy tűnik, mintha ésszel oldanám meg azt a bizonyos szituációt...) Most is ugyanezt érzem és gondolom hogy OV úgy sakkozik a külpolitika sakktábláján, hogy többféle jó megoldás is létrejöhet... és ebben benne lehet az EU-ból való kilépés is... Attól függetlenül, hogy ennek az ellenkezőjét kommunikálja... Jó értelemben sokkal rafináltabb ,mint ahogy azt láttatja magáról... Lépésről lépésre képes szembe menni a globalista háttérhatalommal is, az életével játszik... tudnia kell, hogy mit csinál!!! Fantasztikus bátorsága és önuralma van... Én továbbra is a kilépés mellett szavazok, a részletekbe menő aprólékos elemzés nélkül... Nincs bennem e miatt aggódás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!