Die Presse: Késői az uniós fellépés Orbán ellen

2022. április 07. 09:22

„Brüsszelben mély a döbbenet a nemzeti-autoriter, oroszbarát Fidesz egyértelmű győzelme miatt” – tudósít az osztrák lap.

2022. április 07. 09:22
null

A Die Presse így kommentálta az országgyűlési választások eredményeit: „Brüsszelben mély a döbbenet a nemzeti-autoriter, oroszbarát Fidesz egyértelmű győzelme miatt a múlt vasárnapi magyarországi parlamenti választásokon – olyannyira, hogy a Bizottság hosszú késlekedés után bejelentette, hogy alkalmazni fogja azt a jogi eszközt, amelyet kifejezetten a magyar (és lengyel) problémákra hozott létre”.

Az osztrák lap szerint a magyar ellenzék és a nemzetközi korrupcióellenes szakértők szerint elsöprő bizonyítékok szólnak amellett, hogy Orbán Viktor több mint egy évtizedes kormányzása alatt Magyarország lerombolta a jogállamiság alapvető pilléreit, és nincs működő védelem az ellen, hogy az uniós pénzeket ne Orbán Viktor politikai és családi környezetének gazdagítására használják fel.

A Bizottság azonban most meglehetősen későn reagált

– véli a szerző. Magyarországi szakértők és az Európai Parlament hónapok óta arra szólították fel von der Leyent, hogy még a múlt vasárnapi parlamenti választások előtt aktiválja a feltételrendszert. Von der Leyen tanácsadói azonban úgy vélték, hogy ez Orbán Viktor EU-ellenes áldozati propagandájának a kezére játszana, írja a Die Presse.

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prücsök
2022. április 08. 13:50
Minimun ekkorra fölénnyel nyertek volna! Magyarország nem eladó!
Felix Leiter
2022. április 08. 13:33
"a magyar ellenzék és a nemzetközi korrupcióellenes szakértők szerint" Ja, értem, amit ez az uniós gittegylet és a sokszorosan levitézlett moslékkoalíció mond az úgy van és punktum.
pumuklik
2022. április 08. 12:39
Ez lenne a demokrácia? A 2/3-al megválasztott ME ellen, azaz Magyarország ellen fel kell lépni? Lehet, a koncentrációs táborokat újra akarják nyitni? Igaz Hitler is osztrák volt, nem esnek messze a náci gondolatoktól!
Kamov
2022. április 08. 11:54
Dögöljön meg az összes Brüsszeli bohóc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!