Hitleres megjegyzése miatt Izrael bocsánatkérésre szólította fel Szergej Lavrovot

2022. május 02. 14:15

Az orosz külügyminiszter az ukrán elnök kapcsán fogalmazott úgy, hogy Adolf Hitlerben is „zsidó vér volt”.

2022. május 02. 14:15
null

Izrael állam hétfőn elítélte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap tett kijelentésétSzergej Lavrov orosz külügyminiszter egy olasz televíziónak adott interjúban a Haaretz szerint azt mondta: az a tény, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zsidó, nem negligálják a náci elemeket az országában, és ezt azzal az állítással igyekezett alátámasztani, hogy Adolf Hitlerben is „zsidó vér volt”.

Izrael bocsánatkérést vár

 Jaír Lapid megbocsáthatatlan, botrányos kijelentésnek minősítette Lavrov állításait

hangsúlyozta Lapid. „A zsidók nem öngyilkosok lettek a holokausztban. A nagyapámat nem a zsidók ölték meg, hanem a nácik. Azt mondani, hogy Hitler zsidó származású, olyan, mintha azt mondanánk, hogy a zsidók magukat gyilkolták a holokausztban. A holokauszt ügyeiben nem vagyunk elnézők” – közölte az izraeli külügyminiszter.

Lapid Twitter a Twitteren bejelentette, hogy az orosz nagykövetet „nehéz beszélgetésre” hívták a külügyminisztérium közel-keleti részlegének vezetőjéhez, de tartózkodott attól, hogy megrovásként definiálja ezt, és megjegyezte, hogy ő maga nem lesz jelen a találkozón.

„Először is javítsák ki tévedésüket, és nyissanak ki egy történelemkönyvet. Nem csak külügyminiszterként, hanem a budapesti gettóban raboskodó édesapám fiaként is zavar. Nem a zsidók, hanem a nácik küldték oda. A nácik üldözték a zsidókat és megöltek hatmillió zsidót. Az ukránok nem nácik, csak a nácik voltak nácik, csak ők foglalkoztak a zsidó nép szisztematikus kiirtásával” – jelentette ki Lapid, akinek édesapja, Tomi Lapid túlélte a holokausztot, majd Izraelben miniszterelnök-helyettes és igazságügyi miniszter is volt.

(MTI)

Nyitókép: Orosz külügyminisztérium / Anadolu Agency / AFP

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mócsing
2022. május 04. 06:27
miért ne lehetett volna, nem láttunk még olyat soha, hogy valaki a hasonszőrűt gyilkolja halomra vmi tévképzet miatt, ja de.
Alexis de Tocqueville
2022. május 03. 20:12
Jaj, de kis érzékenyek a gázkara-szökevények, fáj nekik az igazság
Józsi6
2022. május 03. 05:28
Elhangzott: "Ez egy megbocsáthatatlan, botrányos kijelentés" - akkor meg miért kéne bocsánatot kérni, ha ez megbocsáthatatlan ? Azt gondoltam, hogy egy zsidó politikus ennél okosabb. Tévedtem.
Csakislovacska
2022. május 02. 22:30
I love-rov :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!