Videón, ahogy vélhetően orosz katonák civilekre lőnek Kijevnél (videó)

2022. május 12. 19:10

Az eset kapcsán az ukrán ügyészség vizsgálatot rendelt el, háborús bűncselekmény gyanújával – adta hírül a CNN csütörtökön.

2022. május 12. 19:10
null

Orosz katonák lelőttek két fegyvertelen civilt, akik az ukrán főváros, Kijev külvárosában tartózkodtak – adta hírül a CNN. A portál arról számolt be, hogy egy autókereskedésbe betört öt orosz katona,

akik megmotozás után hátulról lelőtték az üzlet tulajdonosát és a biztonsági őrt.

Az ukrán ügyészség vizsgálatot rendelt el, háborús bűncselekmény gyanújával. A videón az látható, ahogy a két sétáló férfit hátulról, orvul lelövi a két katona.

A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok:

Oroszország eddig nem reagált a felvételekre

Cikkünk megírásáig Oroszország nem reagált a felvételekre. Amint ez megtörténik, frissítjük a cikket.

Nyitókép: Twitter 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kambala
2022. május 13. 09:54
"Biztonsági kamerák vették fel azt, ahogy az orosz katonák megölnek egy 65 éves, fegyvertelen biztonsági őrt és a főnökét, majd kifosztanak egy boltot Kijev mellett. A felvételek még az orosz–ukrán háború elején készültek, amikor az orosz erők az ukrán főváros ostromára készültek – írja a BBC. A felvételeken az látszik, hogy az orosz katonák fegyverrel a kezükben próbálnak betörni egy kapun, majd megjelenik Leonyid, a biztonsági őr. A katonák beszélgetni kezdenek a biztonsági őrrel és a főnökével, aki szintén megjelenik a kerítésnél. Az oroszok, miután még egy cigit is elszívtak, hátat fordítanak és elsétálnak. Az ukrán civilek is hasonlóan tesznek, mire a két orosz katona visszaszalad a kerítéshez és hátulról rálő a két férfira. A biztonsági őr megsérült és el tudott menekülni, főnöke azonban meghalt. Ezt követően az orosz katonák betörtek a bicikliboltba és az igazgató irodájában heverésztek, és az ott talált whiskyt iszogatták. Majd az irodában lévő kamerát egy Kalasnyikovval leverték. A biztonsági őr halála előtt telefonon a barátjának azt mondta, hogy a katonák, mielőtt hátba lőtték volna, azt mondták, ők nem ölnek civileket."
Karbantartó9
2022. május 13. 08:16
Vélhetően? Én úgy vélem ukránok is lehettek.
DonCiccio
2022. május 13. 05:54
Dehát a hős ukránok már rég szétkergették az oroszokat Kijevnél
counter-revolution
2022. május 13. 03:38
Ukriner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!