Nászútján végezték ki a szervezett bűnözést üldöző paraguayi ügyészt

2022. május 11. 12:46

A két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Peccit.

2022. május 11. 12:46
null

A BBC információi szerint brutális gyilkosság, valóságos kivégzés történt a kolumbiai Baru turistasziget egyik magánstrandján, ahol két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Pecci paraguayi ügyészt, aki hazájában a szervezett bűnözés elleni küzdelem vezéralakja volt.

Pecci és felesége, Claudia Aguilera újságíró épp nászútjukat töltötték a Decameron Hotelben, amikor két férfi – akik feltehetően jet-skivel vagy csónakkal érkeztek a helyszínre – odalépett a férjhez. Aguilera elmondása szerint csak egyikük tüzelt, de ő többször is, és pillanatok alatt végzett az ügyésszel.

A gyilkosság még drámaibb annak tükrében, hogy Pecci felesége alig néhány órával a lövések eldördülése előtt jelentette be Instagram-profilján, hogy terhes. Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte a történteket, és ígéretet tett arra, hogy ezután kettőzött erővel folytatják a szervezett bűnözés üldözését.

Augusto Salas paraguayi ügyész – Pecci kollégája – azt nyilatkozta, hogy a támadás „a [drog]maffiára jellemzőnek tűnik, így ezt fogom gondolni, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják”.

Pecci ügyészként a szervezett bűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre, a pénzmosásra és a terrorizmus finanszírozására specializálódott, de ismert emberek védőjeként is aktív volt – 2020-ban például Ronaldinho ügyében dolgozott, akit letartóztattak, miután hamis paraguayi útlevéllel próbált Paraguayba belépni.

Fotó: DANIEL DUARTE / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. május 12. 11:54
De legalább ott demokrácia és jogállam van.
az ember
2022. május 11. 18:22
Magyarország a világ leginkább biztonságos országai közé tartozik. Mi ezt alapadottságnak fogjuk fel, de külföldiek egészen megdöbbenek ezen.
Akitlosz
2022. május 11. 17:45
Tipikus bérgyilkosság. Százával vannak ilyenek dél- és közép-Amerikában, csak ha nem híres az áldozat, akkor nem érdekeli a világsajtót. Legtöbbször konkurens bandák ölik egymást, de persze nem ritka boltosok illetve állami emberek ellen sem. Arrafelé csak azért is lelőnek rendőröket, hogy elszedjék a fegyvereiket. Az ügyész szakmában ez a kockázat benne van. Sima civileket, akiknek a világon semmi közük nincsen sem a bűnözéshez, sem a bűnüldözéshez, nem is túl gazdagok nem nagyon szoktak megbérgyilkoltatni.
Frankie Bunn
2022. május 11. 15:14
asszony "örülhet", hogy életben hagyták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!