A donyecki szakadárok felfüggesztették a halálbüntetésekre vonatkozó moratóriumot

2022. július 12. 22:31

A donyecki legfelsőbb bíróság korábban halálra ítélt három külföldit.

2022. július 12. 22:31
null

Az orosz támogatást élvező kelet-ukrajnai szakadárok kedden felfüggesztették a halálbüntetések végrehajtására vonatkozó moratóriumot.

Gyenyisz Pusilin, a csak Oroszország és Szíria által elismert Donyecki Népköztársaság vezetője a nap folyamán írta alá az erről szóló rendeletet. A donyecki legfelsőbb bíróság korábban halálra ítélt három külföldit. Shaun Pinner és Aiden Aslin brit, illetve Szaaudun Brahim marokkói állampolgárt abban találták bűnösnek, hogy zsoldosként harcoltak ukrán fegyveres alakulatokban. A három férfi fellebbezést nyújtott be, a jogerős ítélet júliusban várható.    

Amennyiben az első fokon született ítéletet nem enyhítik, a három elítéltre kivégzés vár. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden nem zárta ki, hogy a halálraítélteket kivégzőosztag elé fogják állítani. Mint mondta, Oroszország nem fog beavatkozni a Donyecki Népköztársaság igazságszolgáltatásába.   

 Nagy-Britannia nem ismeri el az ítéletek jogérvényét, és hadifoglyoknak tekinti két állampolgárát, akiket szerinte a genfi egyezmények alapján megillet a hadviselő feleknek kijáró mentesség, és így nem lehet büntetőeljárást indítani ellenük azon a címen, hogy ellenséges tevékenységben vettek részt.

(MTI)

Nyitókép: Gyenisz Pusilin.  Forrás: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toto00
2022. július 13. 14:37
Ha a donyecki biróság ami orosz fenhatóság alatt van kivégzi a 2 britet, elindul egy háború ez fix!
Ugo Gueremi
2022. július 13. 10:12
Hitelre van szüksége az adósságok rendezéséhez, a számlák kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? magánszemélyek közötti pénzkölcsönre volt szüksége, hogy végre megbirkózzon a pénzügyi nehézségeivel kilábal a bankok által okozott zsákutcából, a hitelkérelmeinek elutasítása miatt. Az alábbi területeken tudunk segíteni: Pénzügyi Lakáshitel Beruházási hitel Konszolidációs adósság Felvehető hitel határa Második jelzálog Hitelkiváltás Személyi kölcsön Email: [email protected] WhatsApp +49 174 6264893
Bitrex®
2022. július 13. 08:57
pepita@ Szinte semmi. A Nátrium-klorid 0,9% oldatos infúziót - folyadékvesztés (dehidratáció), - nátriumvesztés (nátrium-hiány) kezelésére alkalmazzák.
foldizs
2022. július 13. 08:04
Az oroszok meg addig pont őket kényszersorozzák és küldik a vágóhídra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!