Bevezetik a halálbüntetést az egyik szakadár területen

2022. július 01. 06:56

A végrehajtás nem lesz nyilvános, az elítélt személyt a büntetés-végrehajtási intézetben ölik meg.

2022. július 01. 06:56
null

A Donyecki Népköztársaságban július 1-jén lépett hatályba a végrehajtó büntető törvénykönyv, amelynek halálbüntetésre vonatkozó rendelkezései 2025. január 1-jén lépnek hatályba. A halálbüntetésre vonatkozó rendelkezéseket a büntető törvénykönyv 24. cikke tartalmazta. A végrehajtás nem nyilvános. Az elítélt személyt a büntetés-végrehajtási intézetben ölik meg.

A kivégzést egy ügyész, a büntetés-végrehajtási intézet alkalmazottja és egy orvos fogja felügyelni, aki a halált igazolja.

Kegyelmi kérelmet a halálra ítélt fogoly benyújthat, azt a köztársasági vezető megvizsgálja és döntést hoz – írja a Moszkovszkij Komszomolec beszámolójára hivatkozva az Index.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: CAROLINE GROUSSAIN / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. július 01. 16:38
ezen majd elgondolkodik a sok kulfoldi zsoldos aki brahibol odamegy mert azt hiszi jo buli emberekre lodozni
nempolitizálok
2022. július 01. 11:58
Úgy látom, megkönnyebültek az oroszok, hogy le lehet vetkőzni ezeket a libsi szarságokat. Az USA-ban is van halálbüntetés, nagyon helyesen. Amúgy mielőtt az ügyeletes libsik elkezdenének jogászkodni és jogállamozni, emberi jogok, humanizmus, blab-bla, az USA 15 év után most engedett szabadon Guantanamoról egy afgánt. Még csak tárgyalása sem volt, ítélet nélkül ült 15 évet, állati körülmények között. A németek a 70-es években tárgyalás nélkül nyírták ki terroristáikat. Nagyon helyesen, bár az akkori megfélemlített libsi generáció zöldre váltva éppen most bassza szét Németországot.
csulak
2022. július 01. 11:20
az egesz vilagon vissza kell allitani a halalbuntetest ! akkor joval kevesebb bunozo lenne!
lvjtn
2022. július 01. 09:21
mi ennek a hírnek a forrása? csak mert eddig is volt halálos ítélet a donyecki szakadároknál, pont ezért van 2 brit és 1 marokkói halálra ítélve (mariupolban lettek elfogva, ami donyec megyéhez / népköztársasághoz tartozik) a kivégzés módja pedig sortűz egy forrásellenőrzés nagyon ráférne erre a hírre szerk: az indexes cikkben linkelt orosz cikkre a g__gle fordítót ráeresztve: a hír az, hogy az eddigi sortüzes kivégzési mód fog 2025-től változni injekciósra. ennyi, 5 perc meló utánajárni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!