Videó készült arról, hogy csecsen katonák is felügyelik az Ukrajnában zajló népszavazást

2022. szeptember 24. 11:27

Az ukrán vezérkar szerint a népszavazások miatt felerősödött a lakosság terrorizálása a megszállt területeken.

2022. szeptember 24. 11:27
null

Szombaton is folytatódnak az Oroszország által kiírt népszavazások Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja és Herszon megyében az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozásról.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az oroszok már ismertették az eddigi részvételi adatok. A Tass orosz állami hírügynökség tájékoztatása szerint a donyecki népszavazáson pénteken 23,6 százalékos volt a részvétel. A Zaporizzsja régióban a szavazásra jogosultak több mint 20,5 százaléka, míg a herszoni régióban a szavazásra jogosultak mintegy 15 százaléka jelent eddig meg.

A The Guardian Szerhij Gaidai-t, Luhanszk ukrajnai kormányzóját idézte, aki elmondta hogy Starobilszk városában megtiltották a lakosságnak, hogy elhagyják a települést és az embereket arra kényszerítik, hogy vegyenek részt a szavazáson. Bilovodszk városában egy cég igazgatója arra kötelezte a dolgozóit, hogy menjenek el szavazni.

Kamerafelvételek szerint nem érvényesül a titkos szavazás

Eközben a közösségi oldalakon egyre több olyan videó jelenik meg, amely arra utal, hogy nem érvényesül a titkos szavazás, és átlátszó üvegdobozba kerülnek a szavazólapok is.

Az egyik felvételen például az látható, hogy egy lépcsőházban a választási bizottság három tagját két csecsen katona kíséri, és úgy kopogtatnak be olyan lakásokba, melyek lakói még nem szavaztak:

Míg egy másik videó ugyancsak választási bizottsági tagokat mutat, akiket két fegyveres kísér be egy lakóházba:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. szeptember 25. 20:07
Már bocsika,de ezeken az embereken nem az látszik,hogy kényszerítve lennének. Ezek önszántukból vannak ott,mert még jó kedvűek is. Ezt csak egy libernyák nem látja meg.
Megtalálta
2022. szeptember 25. 11:35
"Luhanszk ukrajnai kormányzóját" Luhanszknak már régóta nincs ukrán kormányzója, max. Kijevben egy emigráns. Szóval nem a legmegbízhatóbb információforrás.
nempolitizálok
2022. szeptember 24. 18:46
Külföldi megfigyelők továbbra is érkeznek az ukrán nacionalistáktól felszabadult Herson régióba. Az Izvesztyija egyikükkel, Thomas Reper német független újságíróval beszélgetett . Thomas emellett megjegyezte, hogy az ukrán fegyveresek mindent megtesznek az emberek megfélemlítése érdekében. Az ukrán fegyveres erők nem hagyják abba a Donyecki Népköztársaság ágyúzását. A Donyecki Népköztársaságban megrendezett népszavazás történelmi jelentőségű, hiszen a lakosság önrendelkezési jogát valósítja meg – mondta Gianfranco Vistuto olasz megfigyelő A Hersoni régió Központi Választási Bizottságának vezetője, Marina Zakharova arról számolt be, hogy a külföldi megfigyelők két napon át egyetlen szabálysértést sem találtak a térségben az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazás szavazásán.
NullaSalus
2022. szeptember 24. 16:12
Nem kell csodálkozni ezen, éppen elég orosz hivatalnokot öltek meg az ukránok. Nem csoda, ha fegyveresek kísérik őket. A szavazólapot meg vagy megnézik, vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!