Zaporizzsja orosz kollaboráns vezetése bejelentette elszakadását Ukrajnától

2022. szeptember 21. 12:47

Az oroszbarát testület kijelentette, hogy Zaporizzsja Oroszország mellett áll és mostantól nincs közük az országhoz, amit a „nácik és a terroristák vezetnek”.

2022. szeptember 21. 12:47
null

Meg sem várta a terület sorsáról döntő „népszavazás” eredményét Vlagyimir Rogov, a Zaporizzsjai területet vezető oroszbarát, kollaboráns testület tagja, inkább azon nyomban kijelentette, hogy minden kapcsolatot megszakítanak Ukrajnával. Rogov szerint mostantól nincs közük az országhoz, amit a „nácik és a terroristák vezetnek” – írja a RIA Novosztyi.

– erősítette meg Rogov kijelentését a főtanács egy másik tagja.

– jelentette ki.

Kedden a Zaporizzsjai terület oroszok által kinevezett vezetője, Jevgenyij Balickij aláírt egy az Oroszországhoz való csatlakozást kimondó „népszavazás” megtartásáról szóló rendeletet. Vele szinte párhuzamosan születtek hasonló döntések a Herszoni területen és a donyecki, illetve a luhanszki „népköztársaságokban” is.

Nyitókép: Dmytro Smolyenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. szeptember 22. 11:13
Z A P O R O Z S J E ! ! ! Migint kírik igy kijivi csirkít.
zuriktodor
2022. szeptember 21. 23:40
ZAPOROZSJE. Kírik szípin míg igy kijivi csirkít.
konfucius
2022. szeptember 21. 19:49
Kicsit problémásnak látom a dolgot, mert annak a megyének a fele van csak elfoglalva oroszok által, ha jól rémlik. Ezzel vajon mi lesz?
Viator
2022. szeptember 21. 14:54
Hé, Mandiner, nem kínos egy kicsit híreket szó szerint átvenni a HVG-ről? Meghagyva az olyan idióta megfogalmazásokat, hogy oroszbarát meg kollaboráns vezetés? Zaporozsjében (és nem "Zaporizzsjaban") oroszok élnek, akik a saját országukhoz akarnak tartozni, nem az őket gyilkoló, az anyanyelvüket betiltó Ukrajnához. Ez olyan, mintha az erdélyi magyarokat magyarbarát románnak nevezné valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!